ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη - Αποκαλυπτική μαρτυρία συναδέλφου του αστυνομικού - Στο «κάδρο» τρία άτομα για τη φωτοβολίδα

Ρέντη - Αποκαλυπτική μαρτυρία συναδέλφου του αστυνομικού - Στο «κάδρο» τρία άτομα για τη φωτοβολίδα
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Ο 31χρονος αστυνομικός δίνει μάχη για να παραμείνει στη ζωή την ώρα που η ΕΛΑΣ διενεργεί εκτεταμένη έρευνα για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του στου Ρέντη εξετάζοντας όλα τα στοιχεία 

Μάχη για να παραμείνει στη ζωή δίνει ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Συνάδελφός του μίλησε στο MEGA περιγράφοντας την στιγμή του τραυματισμού του και τις στιγμές μέχρι τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ο αστυνομικός δέχθηκε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στον αριστερό του μηρό, με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα, μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Η δήλωση του αστυνομικού:

«Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό, η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη, η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο πόδι από θραύσματα, το πόδι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ, καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με ΚΑΡΠΑ όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ώτου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν».

Σε τρία άτομα εστιάζει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου, η αστυνομία εκτιμά ότι αυτοί που πετούσαν φωτοβολίδες είναι τουλάχιστον 3 άτομα, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται τώρα αποτυπώματα μηπως μπορέσουν να τα ταυτίσουν με κάποια υπολείμματα του όπλου που κρατούσαν οι δράστες.

Είναι πιθανό να σκηθεί δίωξη και στους τρεις, στους οποίους έχει εστιάσει την έρευνά της η αστυνομία, καθώς στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί ποιος από τους τρεις είναι ο δράστης της επίθεσης στον αστυνομικό, καθώς ούτε ο ίδιος μπορεί να γνώριζε ότι τον πέτυχε με τη φωτοβολίδα.

Αυτή τη στιγμή, η διαδικασία της ανίχνευσης υπολειμμάτων πυροβολισμού έχει ολοκληρωθεί. Η λήψη, όπως αναφέρει το MEGA, έγινε με ειδικό δειγματολήπτη από όλους τους προσαχθέντες, ενώ τα δείγματα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η διαδικασία αυτή ωστόσο είναι αρκετά χρονοβόρα, καθώς ο έλεγχος για κάθε δείγμα διαρκεί 10 ώρες, συνεπώς, η έρευνα της αστυνομίας εστιάζεται στις πληροφορίες, για να βρει άτομα από τους προσαχθέντες που γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί έτσι ο κύκλος των υπόπτων.

Αφέθηκαν ελέυθεροι 35 προσαχθέντες

Ελεύθεροι αφέθηκαν 35 από τους 424 προσαχθέντες, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι ανάμεσα στα άτομα που βρίσκονται στην Πέτρου Ράλλη βρίσκονται οι υπεύθυνοι για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Ήταν λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης όταν περίπου 150 οπαδοί, βγήκαν από το κλειστό γυμναστήριο και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, με πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Μία φωτοβολίδα που πέταξαν οπαδοί χτύπησε αστυνομικό, 31 ετών, στον μηρό, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Σχετικές ειδήσεις