ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη - Λύτρας για 18χρονο: «Όπως βγήκαν 100 άτομα, βγήκε κι εκείνος, δεν είναι άμοιρος ευθυνών»

Ρέντη - Λύτρας για 18χρονο: «Όπως βγήκαν 100 άτομα, βγήκε κι εκείνος, δεν είναι άμοιρος ευθυνών»
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Ο Απόστολος Λύτρας συνήγορος του 18χρονου που πέταξε τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό στου Ρέντη μίλησε για τον εντολέα του 

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε σήμερα ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε πως ήταν εκείνος που πέταξε την φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό στα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο συνήγορος του νεαρού, Απόστολος Λύτρας μίλησε στο MEGA για τον 18χρονο εντολέα του και τι ακριβώς συνέβη στου Ρέντη.

«Επειδή ρώτησα τον 18χρονο για ποιο λόγο συμμετείχε στα επεισόδια, η απάντηση ήταν όπως βγήκαν 100 άτομα βγήκε κι εκείνος», είπε αρχικά.

«Δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει το οτιδήποτε, όπως μου είπε», πρόσθεσε ο κ. Λύτρας. «Είχε παρακολουθήσει το πρώτο σετ του αγώνα βόλεϊ, είχε πάει με τα αδέλφια του και φίλους του ήταν μεγάλη παρέα, βγήκε μόνο το συγκεκριμένο παιδί με τους υπόλοιπους και όπως βγήκε, ένα άτομο το οποίο, το έχει αναφέρει, παρότι φόραγε full face, του έδωσε μία φωτοβολίδα. Δεν ήξερε πως να την ενεργοποιήσει, του εξήγησε ότι πρέπει να βγάλει το πίσω μέρος και να τραβήξει ένα σχοινί. Η φωτοβολίδα όταν πήγε να την πετάξει, επειδή πετούσαν κι άλλοι φωτοβολίδες, η πρόθεσή του ήταν να την πετάξει ψηλά, προφανώς όπως τράβηξε το σχοινί η φωτοβολίδα έσκασε ακριβώς μπροστά του άλλαξε πορεία και πήγε στον αστυνομικό», εξήγησε.

«Η ίδια η αστυνομία αναφέρει ότι η φωτοβολίδα πρώτα χτύπησε στο έδαφος μπροστά στον 18χρονο και μετά πήγε προς τον αστυνομικό», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «ο 18χρονος αναφέρει ότι υπήρξε άλλη μία φωτοβολίδα που πήγε προς το μέρος του αστυνομικού, το αναφέρει και η αστυνομία αυτό».

Την Πέμπτη απολογείται ο 18χρονος

Ο συνήγορος του 18χρονου σημείωσε δε ότι «είναι έργο της αστυνομίας να πάει το θέμα των επεισοδίων πιο βαθιά και να δούμε ποιοι υποκινούν τα επεισόδια», ενώ αναφορικά με το ποιοι όπλισαν το χέρι του 18χρονου και για ποιο λόγο ξεφορτώθηκε το κινητό του και την κάρτα sim υπογράμμισε, «το κινητό του έχει κατασχεθεί και οι συνομιλίες μπορούν να βρεθούν. Ο λόγος που το πέταξε, όπως είπε, ήταν γιατί δεν ήθελε να έχει πλέον καμία σχέση με άλλους φιλάθλους. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών, ωστόσο μιλάμε για έναν νεαρό, ο οποίος δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια, δεν έχει προσαχθεί ποτέ, ούτε είναι οργανωμένος κάπου».

Να σημειώσουμε πως η εισαγγελία Πειραιά έχει ασκήσει στον 18χρονο ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα, ενώ διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Ο 18χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.