ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέντη: Προθεσμία να απολογηθεί στον 18χρονο που τραυμάτισε τον αστυνομικό

Ρέντη: Προθεσμία να απολογηθεί στον 18χρονο που τραυμάτισε τον αστυνομικό
Newsbomb.gr - Χάρης Γκίκας

Ρέντη: Το κατώφλι της εισαγγελίας Πειραιά πέρασε ο 18χρονος συλληφθείς για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί.

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης (14/12) έλαβε από την ανακρίτρια ο 18χρονος ο οποίος συνελήφθη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων στου Ρέντη.

Ο 18χρονος που φέρεται να έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού, αποχώρησε από την εισαγγελία Πειραιά λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Σημειώνεται ότι εναντίον του συλληφθέντα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών,για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Δικηγόρος 18χρονου: «Με ρωτάει συνέχεια για την υγεία του αστυνομικού»

Ο Απόστολος Λύτρας, μίλησε στην ΕΡΤ και δήλωσε ότι 18χρονος τον ρωτάει για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που παραμένει κρίσιμη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα ο 18χρονος ισχυρίζεται ότι πέσανε προς το μέρος του αστυνομικού δύο φωτοβολίδες.

«Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια. Δεν έχει συλληφθεί ποτέ. Δεν έχει τιμωρηθεί, ούτε κατηγορηθεί ποτέ. Και δεν είναι και οργανωμένος οπαδός, όπως ακούστηκε» δήλωσε ο κ. Λύτρας.

«Ανέφερε ότι ότι ήταν μέσα στο γήπεδο και ότι κάποια στιγμή κάποια άτομα βγήκανε εκτός του γηπέδου. Μέσα σε αυτά και ο 18χρονος και προφανώς δεν ξεκίνησε από το σπίτι του παίρνοντας φωτοβολίδα. Εκεί πέρα κάποιος του την έδωσε που προφανώς είχε τέτοια πράγματα μαζί του», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή ο αστυνομικός χαροπαλεύει και το μυαλό όλων μας και της οικογένειας του 18χρονου είναι στην υγεία του αστυνομικού, να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η υγεία του. Αυτό προέχει και αυτό ενδιαφέρει», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν για την οπαδική βία

Έπειτα από έντονες διεργασίες στην κυβέρνηση και επαφές ακόμη και με την UEFA, το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας στα γήπεδα, μετά και τη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Μετά την επίθεση των χούλιγκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, συγκλήθηκε εκτάκτως σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών του αλλά και της ΕΥΠ, για την οπαδική βία με το μήνυμα να είναι ένα: Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι επιθέσεις μέσα και έξω από τα γήπεδα.

«Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή, μέσα από τα social media, λίγη ώρα πριν από τη σύλληψη του 18χρονου που ομολόγησε ότι πέταξε ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σχετικές ειδήσεις