ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδια στου Ρέντη: Αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν για την οπαδική βία - Ποιο αποκλείστηκε

Επεισόδια στου Ρέντη: Αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν για την οπαδική βία - Ποιο αποκλείστηκε
Intime News

Μετά την επίθεση των χούλιγκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, συγκλήθηκε εκτάκτως σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Έπειτα από έντονες διεργασίες στην κυβέρνηση και επαφές ακόμη και με την UEFA, το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας στα γήπεδα, μετά και τη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Μετά την επίθεση των χούλιγκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, συγκλήθηκε εκτάκτως σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών του αλλά και της ΕΥΠ, για την οπαδική βία με το μήνυμα να είναι ένα: Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι επιθέσεις μέσα και έξω από τα γήπεδα.

«Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή, μέσα από τα social media, λίγη ώρα πριν από τη σύλληψη του 18χρονου που ομολόγησε ότι πέταξε ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ποια μέτρα προωθεί η κυβέρνηση

Οι παρεμβάσεις που συζητήθηκαν το Σάββατο στη σύσκεψη θα κινούνται σε δύο άξονες… Πρώτον σε επιπλέον πρόνοιες για αυτές τις εγκληματικές πράξεις στον Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται υπό διαβούλευση και δεύτερον παρεμβάσεις σε σχέση με τις ίδιες τις ΠΑΕ και τους αγώνες όλων των εθνικών πρωταθλημάτων.

Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν μέτρα για διακοπή όλων των αγώνων μέχρι να παρθούν μέτρα και από τις ομάδες για να σταματήσει η οπαδική βία.

Ακόμη, έγιναν εισηγήσεις οι αγώνες να γίνονται χωρίς φιλάθλους, ακόμη και να «σφραγιστούν» οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών.

Το μέτρο που αποκλείστηκε, είναι το αίτημα των αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα. Μένει πάντως να δούμε τι τελικά θα ανακοινώσει ο Παύλος Μαρινάκης το μεσημέρι της Δευτέρας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχετικές ειδήσεις