ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: «Ένιωθα πως με υποβιβάζουν όταν πήγα στη διεύθυνση του σχολείου», λέει ο πατέρας του 7χρονου

Βόλος: «Ένιωθα πως με υποβιβάζουν όταν πήγα στη διεύθυνση του σχολείου», λέει ο πατέρας του 7χρονου

Συγκλονίζει το νέο περιστατικό μπούλινγκ στο Βόλο, με θύμα ένα 7χρονο αγόρι, το οποίο μαθητές δημοτικού έγδυσαν για να παίξουν τρίλιζα

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου για το αδιανόητο περιστατικό bullying σε βάρος 7χρονου μαθητή, τον οποίο έγδυσαν και έπαιζαν τρίλιζα πάνω στο σώμα του. Το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, ο πατέρας του 7χρονου αγοριού μίλησε στην τηλεόραση του Mega για όσα φριχτά βίωσε ο γιος του.

Σύμφωνα με την μητέρα του 7χρονου, που κατήγγειλε το περιστατικό, ένας συμμαθητής του, μεγαλύτερος σε ηλικία, τον έγδυνε και έπαιζε τρίλιζα πάνω στα οπίσθιά του.

«Δεν θέλαμε να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα. Νιώθω στεναχώρια και οργή αλλά και ενοχές που δεν είδα κάτι νωρίτερα. Εμείς είδαμε τα σημάδια, του μιλήσαμε, πήραμε τη διεύθυνση του σχολείου και πήγαμε την επόμενη ημέρα να ενημερώσουμε τι έγινε. Ως γονέας ένιωθα πως με υποβιβάζουν και να με σνομπάρουν. Ένιωθα πως δεν μπορούσα να μιλήσω γι’ αυτό. Οι όροι που χρησιμοποιήθηκαν, όπως ο ρόλος ζωγραφιά, με ενόχλησαν», είπε ο πατέρας του 7χρονου για το περιστατικό, που εντείνει τις ανησυχίες για την έξαρση του φαινομένου στα σχολεία.

Και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ ήπια αυτή η λέξη για να περιγράψει αυτά που έγιναν στο παιδί μου. Με το που μπήκα μέσα το πρώτο που έκανα είναι να της δείξω τα σημάδια στη φωτογραφία και εκείνη μου είπε ‘’βλέπω μία ζωγραφιά’’. Καλύτερα να μην είχε κάνει σχόλιο γιατί εμένα μου έδειξε με αυτή τη λέξη πως δεν είχε σκοπό να βοηθήσει τα παιδία αλλά να υποβιβάσει το συμβάν. Μετά περάσαμε σε ερωτήσεις. Δεν γνωρίζω ποιον ήθελε να καλύψει αλλά αυτό που κατάλαβα ήταν πως ήθελε να μείνει τα συμβάν εντός των τοίχων του σχολείου. Εγώ αυτό εισέπραξα. Πήγα εκεί με τη λογική πως η διεύθυνση του σχολείου θα είναι δίπλα μας και όχι να κοιτάξουν πώς θα καλύψουν τη θέση τους».

«Σήμερα είναι πιο δραστήριος. Ντρεπόταν να μας το πει και το ανακαλύψαμε τυχαία. Με την ανάρτησή που έκανε η γυναικά μου στο διαδίκτυο μας έχουν πάρει πολλοί γονείς που είχαν παρόμοια προστατικά από το ίδιο σχολείο. Όχι με το ίδιο παιδί αλλά είναι τουλάχιστον 8 περιστατικά. Πρέπει όμως, να το δούμε συνολικά και όχι να απομονώνουμε τα περιστατικά και να εφησυχάζουμε τους γονείς με υποσχέσεις», συμπλήρωσε.

«Από τα σπρωξίματα φτάσαμε στο σημείο να γδύνουν τον γιο μου για να παίξουν τρίλιζα», λέει η μητέρα του θύματος

Υπενθυμίζεται ότι η διεύθυνση του δημοτικού σχολείου όπου φοιτά το αγοράκι διαμηνύει ότι θα διερευνήσει το περιστατικό μέχρι τέλους, με τον υποδιευθυντή να δηλώνει ότι «Αυτή τη στιγμή είμαστε ακόμα σε διαδικασία διερεύνησης όταν θα έχουμε κάτι που μπορεί να ανακοινωθεί θα σας ενημερώσουμε. Έχουν γίνει τα πάντα, τα προβλεπόμενα έχουν γίνει τα πάντα από την πλευρά της διευθύντριας».

Στην τηλεόραση του MEGA μίλησε η μητέρα του 7χρονου μαθητή η οποία κατήγγειλε ότι όταν πήγε στο σχολείο να ενημερωθεί για την εξέλιξη της έρευνας, την έδιωξαν.

«Παίρνω τηλέφωνο από το πρωί. Δε μου σήκωσε κανένας τα τηλέφωνα. Πήγα από το σχολείο μήπως και τη βρω (τη διευθύντρια) εκεί να κάνουμε μια ανθρώπινη συζήτηση. Να συζητήσουμε ξανά…Δεν την βρήκα εκεί. Βγήκαν δάσκαλοι άλλοι και φυσικά δε με βάλανε μέσα. Δε με βάλανε μέσα να μιλήσουμε στο γραφείο σαν άνθρωποι. Ήμουν έξω και μου είπανε ότι το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση».

Όπως καταγγέλουν οι γονείς του παιδιού, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό. «Από τα σπρωξίματα και τα χτυπήματα φτάσαμε στο σημείο να γδύνουν τον γιο μου για να παίξουν τρίλιζα», λέει η μητέρα του θύματος.

«Σήμερα πληροφορήθηκα από μια άλλη μαμά που είχε αντίστοιχο περιστατικό bullying και μου είπε ότι εχθές είδε τη μητέρα αυτού του παιδιού και τη φωνάξανε στο σχολείο και απλά ούρλιαζε και δεν παραδεχόταν ότι το παιδί, ότι το δικό της το παιδί είναι ο θύτης».

«Μαμά φοβάμαι», είπε η μητέρα του 7χρονου

Ο 7χρονος είπε στους γονείς του ότι φοβάται να πάει στο σχολείο, ενώ βρήκε το θάρρος και κατονόμασε τον νταή που τον εκφόβιζε, ωστόσο η μεταχείριση που είχε από την διευθύντρια δεν ήταν η ενδεδειγμένη, σύμφωνα με την μητέρα του.

«Το παιδί το έδειξε ποιος το έκανε. Φυσικά εκείνο το αρνήθηκε και γύρισε πίσω το παιδί κλαίγοντας και μου λέει «μαμά φοβάμαι δεν με πιστεύει κανένας». Για δεύτερη φορά έγινε το θύμα και δεν το πιστεύει κανένας», είπε η μητέρα του.

Το παιδί θα οδηγηθεί με τους γονείς του στην Αστυνομία, προκειμένου να εξεταστεί από παιδοψυχολόγο. Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων από την πλευρά του καταδικάζει το περιστατικό, ενώ είναι σε καθημερινή επαφή με τη διευθύντρια, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει ακόμα με τους γονείς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων σημείωσε: «Για το περιστατικό αυτό δεν ενημερωθήκαμε από τους γονείς του εμπλεκομένου παιδιού. Το μάθαμε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μία ανάρτηση. Στείλαμε μήνυμα και έστειλα κι εγώ «είμαι ο πρόεδρος του συλλόγου και τα λοιπά για οτιδήποτε θέλετε. Λυπούμαστε για το γεγονός και αν θέλετε επικοινωνία μαζί μας και μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι, ανά πάσα ώρα πάρτε μας τηλέφωνο». Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επικοινωνία».

Ο πατέρας του 7χρονου παιδιού πήγε στην αστυνομία την Τρίτη και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου, με τον μαθητή να έχει ήδη υποδείξει ποιο ήταν το παιδί που του έκανε μπούλινγκ.