ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ... ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΚΙΝΗΣΙΑ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΛΛΑΔΑ

Ρεκόρ απογευματινής κίνησης τώρα στην Αττική - Γιατί συμβαίνει αυτό, πότε θα «ανασάνουν» οι οδηγοί

Ρεκόρ απογευματινής κίνησης τώρα στην Αττική - Γιατί συμβαίνει αυτό, πότε θα «ανασάνουν» οι οδηγοί

Το χειρότερο απόγευμα του χρόνου από άποψης κυκλοφοριακής συμφόρησης, παρατηρείται αυτή τη στιγμή, με τους ειδικούς να κάνουν έκκληση για...ιώβεια υπομονή στους οδηγούς, οι οποίοι από τώρα μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, δεν μπορούν να αποφύγουν όχι μόνο το κέντρο της Αθήνας, αλλά ουσιαστικά όλες τις κύριες οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου...

Πριν από έναν μήνα, ο Κίμων Λογοθέτης, Σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας & Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής, σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr, προέβλεπε ότι τις εβδομάδες πριν από τις γιορτές, θα καταγραφούν συνθήκες πλήρους ακινησίας και απίστευτης ταλαιπωρίας για τους οδηγούς, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Και δυστυχώς, όπερ και εγένετο... Αυτή την ώρα καταγράφεται κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και ακινησία -σαν να είναι παρκαρισμένα τα οχήματα σχεδόν παντού, και ο Κίμων Λογοθέτης εξηγεί στο Newsbomb.gr. πού οφείλεται το φαινόμενο.

Καταρχάς, από τις 15:30 μέχρι τις 21:00 το βράδυ στο «βαθύ κόκκινο» της κίνησης είναι οι ακόλουθες αρτηρίες:

-Κηφισός, από την Καλυφτάκη μέχρι τη Λεωφόρο Αθηνών, στο ρεύμα προς Πειραιά και στο αντίθετο ρεύμα από την οδό Αγίας Άννης στου Ρέντη μέχρι τον κόμβο της Αττικής Οδού.

-Στην «ευθεία» του οδικού άξονα Κηφισίας-Βασ. Σοφίας-Βασ. Κωνσταντίνου-Καλλιρόης υπάρχει η μεγαλύτερη «κατάληψη οδοστρώματος» αυτή τη στιγμή,δηλαδή τα αμάξια είναι σαν... παρκαρισμένα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στο ύψος του Παναθηναϊκού Σταδίου.

-Η Πειραιώς είναι «ακούνητη» από τον Ταύρο μέχρι την Ομόνοια, με τη συμφόρηση να παρατηρείται και στη συνέχειά της, από τη Σταδίου μέχρι τη Φιλελλήνων.

-Στα νότια, το πρόβλημα καλύπτει ολόκληρη τη... Ποσειδώνος: Από τη Βούλα μέχρι το Παλαιό Φάληρο.

Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτή την -πραγματική- υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων, είναι οι ακόλουθοι, κατά τον ειδικό σύμβουλο κυκλοφορίας:

-Η Παρασκευή είναι πάντα μια ημέρα με αυξημένη απογευματινή κίνηση.

-Ισχύει το εορταστικό ωράριο, δηλαδή η κίνηση είναι πολύ αυξημένη στις αγορές, με πολλούς να ξεκινάνε από σήμερα τα απογευματινά ψώνια.

-Υπάρχει πρόγνωση για βροχή, γεγονός που αφενός θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, αφετέρου οδήγησε πολλούς να προτιμήσουν τα ΙΧ τους, από ότι τα ΜΜΜ.

-Σχολεία, σχολές, αθλητικές δραστηριότητες κ.α. λειτουργούν και ισχύουν κανονικά, καθώς ακόμα δεν έχουμε διακοπές.

-Η Παρασκευή είναι και ημέρα εξόδου, άρα η αποκλιμάκωση της κίνησης δεν θα έρθει εύκολα ούτε νωρίς το βράδυ.

-Για τις 19:00 είναι προγραμματισμένη φοιτητική πορεία στο κέντρο και... όλοι αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί, εφόσον στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση κλείσουν εντελώς κεντρικοί δρόμοι.

-Αυξημένες ανάγκες εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω των εορτών (αποστολές δεμάτων, τροφοδοσία καταστημάτων)

Έτσι, ίσως σήμερα καταγράψουμε ρεκόρ απογευματινής κίνησης για όλο τον χρόνο!

Μικρή αποκλιμάκωση αναμένεται μέσα στις γιορτές, καθώς αρκετοί Αθηναίοι θα φύγουν για διακοπές...

Δείτε τη συνέντευξη του Κίμωνα Λογοθέτη που εξηγεί αναλυτικά το φαινόμενο, στο Newsbomb.gr:

Σχετικές ειδήσεις