ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Τέσσερα αυτοκίνητα είχαν κλέψει οι Ρομά πριν την θανάσιμη καταδίωξη

Ασπρόπυργος: Τέσσερα αυτοκίνητα είχαν κλέψει οι Ρομά πριν την θανάσιμη καταδίωξη

Αποκαλύψεις για την μοιραία βραδιά με θύμα έναν 29χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά συνολικά τέσσερα αυτοκίνητα σε μόλις μια νύχτα είχε κλέψει η συμμορία των Ρομά που καταδίωκε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονο αστυνομικού στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με το MEGA, οι τέσσερις Ρομά είχαν προλάβει να κλέψουν τέσσερα οχήματα μέσα σε λίγη ώρα, με την συμμορία να γίνεται αντιληπτή και να καταφεύγει προς τον Ασπρόπυργο.

Η καταδίωξη δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, όταν το περιπολικό που καταδίωκε το κλεμμένο όχημα, πάτησε απότομα φρένο μετά από τον επικίνδυνο ελιγμό που πραγματοποίησε ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος με αποτέλεσμα η μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. να συγκρουστεί με το περιπολικό.

Ο καταζητούμενος είχε συλληφθεί το 2021 στην καταδίωξη με νεκρό Ρομά το 2021

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως για τους καταζητούμενους από την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο όπου έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός.

Ο καταζητούμενος για καταδίωξη, σύμφωνα με πληροφοριες του Alpha, είχε συλληφθεί το 2021 για καταδίωξη όπου είχε σκοτωθεί τότε ένας Ρομά.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας αποκάλυψε ότι δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε την ίδρυση τσιγγάνικης μαφίας. Στο 87% αυτή τη στιγμή απασχολούν Ρομά. Όπως λένε οι πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας οι Ρομά πλέον αποτελούν μεγάλο κίνδυνο.

Ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι «Οι τσιγγάνοι κακοποιοί οργανώνονται, απεγκλωβίζονται από τα αφεντικά τους και τώρα θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τα ινία και να χτίσουν μαφία»

Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση σε βάρος 4 Ρομά - Συνελήφθη 20χρονος

Μέλος εγκληματικής οργάνωσης είναι 20χρονος που συνελήφθη μετά την καταδίωξη που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της οποίας ένας 29χρονος αστυνομικός βρήκε τραγικό θάνατο με έναν συνάδελφό του να τραυματίζεται σοβαρά και να νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 20χρονος μαζί με συνεργούς του τα ξημερώματα της Δευτέρας διέπραξε διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής και όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει της σύλληψη που είχαν ως αποτέλεσμα το τραγικό δυστύχημα καθώς οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσέκρουσαν στο προπορευόμενο περιπολικό όταν αυτό φρέναρε απότομα.

Για την υπόθεση έχει σχηματισθεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, μετά από διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και στη Νίκαια Αττικής από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διαφυγή των οποίων και συνεπεία επικίνδυνης οδήγησης, προκλήθηκε θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού και τραυματισμός ακόμη τριών.

Ο 20χρονος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (18/12), ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τρεις συνεργοί του, από τους οποίους οι δύο έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι ανωτέρω έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων, από βραδινές ώρες της 17-12-2023 έως και πρώτες πρωινές ώρες της 18-12-2023 αφαίρεσαν τέσσερα οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Οι δράστες κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο την ζωή των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

Ακολούθως, επί της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο, στο 14ο περίπου χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε.

Στη συνέχεια, μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που ακολουθούσε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίσθηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

Οι τραυματίες αστυνομικοί διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο και παραγγέλθηκε η εξέτασή τους από Ιατροδικαστή, ενώ επίσης παραγγέλθηκε η νεκροψία – νεκροτομή του θανόντα αστυνομικού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.