ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ασπρόπυργος: Καρέ - καρέ η φονική καταδίωξη με θύμα 29χρονο αστυνομικό της ΔΙΑΣ

Ασπρόπυργος: Καρέ - καρέ η φονική καταδίωξη με θύμα 29χρονο αστυνομικό της ΔΙΑΣ

Ασπρόπυργος: Ο 29χρονος αστυνομικός έχασε τη ζωή του στην Αθηνών - Κορίνθου κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου την ώρα που συμμετείχε σε καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου.

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η καταδίωξη που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας από τη Νίκαια, και έληξε με τραγικό τρόπο στην Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο. Σε αυτό το σημείο έλαβε χώρα το τροχαίο, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να χάσει τη ζωή του και άλλος ένας να τραυματιστεί.

Και οι δύο επέβαιναν σε μοτοσικλέτα της ΔΙΑΣ, η οποία συγκρούστηκε με περιπολικό κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Ο οδηγός του «ύποπτου» οχήματος πραγματοποίησε έναν ελιγμό, με αποτέλεσμα το περιπολικό να φρενάρει απότομα. Όμως οδηγός της μοτοσικλέτας δεν πρόλαβε να κάνει το ίδιο και έπεσε πάνω στο αστυνομικό όχημα.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν στη μηχανή, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου ο 29χρονος κατέληξε. Ο συνάδελφός του φέρεται σοβαρά τραυματισμένος καθώς φέρει πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα.

Η κατάσταση του δεύτερου αστυνομικού

Σε σοβαρή κατάσταση αλλά όχι κρίσιμη νοσηλεύεται ο 32χρονος αστυνομικός και συνοδηγός της μηχανής που συγκρούστηκε με περιπολικό στον Ασπρόπυργο κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην ΕΟ Αθηνών- Κορίνθου.

Ο 32χρονος εκσφενδονίστηκε αρκετά μέτρα μακριά στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και να δίνει μεγάλη μάχη για τη ζωή του.

Ο αστυνομικός είναι σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένος σε καταστολή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο καθώς οι πόνοι ήταν αφόρητοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει πολλαπλά κατάγματα σε πόδια, λεκάνη και πλευρά και είχε αιμορραγία σε κεντρική αρτηρία της μέσης, η οποία αυτή τη στιγμή έχει σταθεροποιηθεί.

Σήμερα αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για τη λεκάνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός αρχικά διακομίστηκε στο Θριάσειο ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο 401.