ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στου Ζωγράφου: Οι κινήσεις των δραστών και το «ύποπτο» λευκό βαν

Βόμβα στου Ζωγράφου: Οι κινήσεις των δραστών και το «ύποπτο» λευκό βαν

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη βομβιστική απόπειρα στην έδρα των ΜΑΤ, στου Ζωγράφου.

Ενόσω υπάρχουν ακόμη φόβοι από στελέχη της ΕΛΑΣ για νέο τρομοκρατικό «χτύπημα» μετά τη βόμβα στου Ζωγράφου, αφού δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής, συνεχίζονται οι έρευνες από την Αντιτρομοκρατική ώστε να φθάσουν στα ίχνη των δραστών που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην έδρα των ΜΑΤ.

Πιθανότατα από την Πολυτεχνειούπολη κινήθηκαν οι δράστες

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο άνθρωπος που άφησε τη μαύρη σακούλα με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην περίμετρο της στρατιωτικής εγκατάστασης, μπορεί να εισήλθε ή να εξήλθε από την Πολυτεχνειούπολη, διότι εκείνη την ώρα υπάρχει μεγάλη κίνηση λόγω των φοιτητών (πρωί Δευτέρας) και ως εκ τούτου, είναι πολύ εύκολο να διαφύγει της προσοχής.

Η ΕΛΑΣ ερευνά ποιοι επέβαιναν στο «ύποπτο» λευκό βαν

Σε κατάθεση που έδωσε, ο αξιωματικός υπηρεσίας των ΜΑΤ έκανε λόγο για «ύποπτες» κινήσεις ενός οχήματος κοντά στο σημείο που τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, στην έδρα της Μονάδας Αποκατάστασης Τάξης.

Η εικόνα του βαν δεν έχει αποτυπωθεί από την κάμερα που βρισκόταν κοντά στη σκοπιά, αφού οι συσκευές δεν… καταγράφουν, «γεννώντας» τεράστια ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας. Ακόμη, οι αρχές ερευνούν τις προειδοποιητικές κλήσεις που έγιναν μέσω κινητού τηλεφώνου, εξετάζοντας αν ο δράστης, που πιθανότατα κάλεσε από κοντινό σημείο, έκανε κάποιο «λάθος».

Βόμβα από τα παλιά «βλέπουν» οι αρχές πίσω από τον εκρηκτικό μηχανισμό

Οι αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι έχουν να κάνουν με κάτι από τα παλιά. Ο εκρηκτικός μηχανισμός θυμίζει παρά πολύ άλλους που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, με τη μόνη διαφορά που παραθέτουν οι αξιωματικοί είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν δυο τάπερ αντί για ένα.

Το υλικό και η συνδεσμολογία παραπέμπει στο ότι κάποιος από τα παλιά, που έχει ασχοληθεί με την τρομοκρατία, ήταν αυτός που «πέρασε» την τεχνογνωσία, ωστόσο, ο τρόπος δράσης δείχνει κάτι από το «τώρα». Όπως εξηγούν, είτε έχουμε να κάνουμε είτε

«Οπότε, είτε έχουμε να κάνουμε με κάποιους πειραματισμούς καινούργιας οργάνωσης ή έχουμε εξέλιξη μίας άλλης, η οποία επιχείρησε πριν από δύο χρόνια να χτυπήσει τα δικαστήρια με βόμβα που ήταν χαμηλής δυναμικής και δεν είχε καταφέρει να εκραγεί», όπως αναφέρουν. «Βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι καινούργιο, που θέλει προσοχή και παρακολούθηση», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ.

Σχετικές ειδήσεις