ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βόμβα στου Ζωγράφου: Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική και τι θεωρούν δεδομένο ανώτατοι αξιωματικοί

Βόμβα στου Ζωγράφου: Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική και τι θεωρούν δεδομένο ανώτατοι αξιωματικοί

H Αντιτρομοκρατική ψάχνει απαντήσεις στο χώρο της νέας τρομοκρατίας για τη βόμβα στου Ζωγράφου.

Ο ισχυρός εκρητικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε σε μαντρότοιχο 100 μέτρα απο τη βάση των ΜΑΤ παραπέμπει σε μια κίνηση - μήνυμα αλλα και μια κίνηση εντυπωσιασμού σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς.

Η μεθοδολογία είναι γνωστή για τους αστυνομικούς η συνδεσμολογία όμως όχι. Περιείχε μισή λίμπρα c4 υψηλό εκρηκτικό και 150 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα. To εκρηκτικό c4 τελευταία φορά το εντόπισαν οι αρχές σε μεγάλη επιχείρηση που έκαναν τον Ιανουάριο του 2023 στην Πάτρα όταν εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση μέλος της οποίας φέρεται να ήταν και συγγενικό πρόσωπο καταδικασμένου μέλους της 17Ν.

Ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο newsbomb δηλώνει ότι η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης βόμβας είναι η γόμωση των εκρηκτικών υλών: «Η σοβαρότητα του περιστατικού καταδεικνύεται απο τη γόμωση των εκρηκτικών της βόμβας. Το "πάντρεμα" της ισχυρής ζελατοδυναμίτιδας και του στρατιωτικού c4 , θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά και βέβαιο θάνατο σε διερχόμενους... ».

Είχε δοθεί χρονικό περιθώριο 45 λεπτών πριν εκραγεί. Ανδρας του Τήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αψηφώντας τον κίνδυνο για τη ζωή του κατάφερε να την απενεργοποιήσει.

Η βόμβα αυτούσια όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το newsbomb, έχει μεταφερθεί ήδη στη Διευθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και εξετάζεται για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA , δηλαδή τρίχα ή ιδρώτας.

«Αναμένεται απο την αστυνομία και θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξει προκήρυξη και ανάληψη ευθύνης. Το γεγονός ότι τοποθετήθηκε μια ανάσα απο τα ΜΑΤ στο ύψος των καυσίμων της υπηρεσίας έχει σίγουρα συμβολικό χαρακτήρα αλλά όπως εκτιμούν ανώτατοι αξιωματικοί ίσως και ουσιαστικό» δηλώνει στο Newsbomb ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Σε περίπτωση που ο μηχανισμός είχε εκραγεί θα μπορούσε να προκαλέσει σωματικές βλάβες αλλά και κίνδυνο για τη ζωή φοιτητών.

Την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική ενώ εξετάζονται και υλικά απο κάμερες ασφαλείας που ίσως να κατέγραψαν κάποια κίνηση.

Σχετικές ειδήσεις