ΕΛΛΑΔΑ

Ανύπαρκτη η δημοτική αστυνομία – Με 15 τροχονόμους στην «κόκκινη» διαδρομή η τροχαία

Ανύπαρκτη η δημοτική αστυνομία – Με 15 τροχονόμους στην «κόκκινη» διαδρομή η τροχαία

Καθημερινά η δημοτική αστυνομία δοκιμάζει τα όρια των οδηγών οι οποίοι τις τελευταίες δύο εβδομάδες παλεύουν με το «τέρας» της κίνησης στο κέντρο της πόλης.

Πλέον οι οδηγοί διανύουν μια απόσταση των 5 λεπτών σε 20 και μερικές φορές ακόμα και 30 λεπτά λόγω της αυξημένης κίνησης η οποία σε ορισμένους δρόμους του εμπορικού κέντρου δημιουργείται λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής Αστυνομίας.

Μία βόλτα στο κέντρο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως για παράδειγμα η δεξιά λωρίδα της Ακαδημίας έχει μετατρέπει σε χώρος στάσης και στάθμευσης, πως η Μητροπόλεως, η Χαλκοκονδύλη και τα στενά που οδηγούν στην Πανεπιστημίου είναι απλησίαστα τις ώρες αιχμής καθώς αρκετοί διπλοπαρκάρουν με αποτέλεσμα να δημιουργείται «έμφραγμα» και τέλος πως η Περικλέους που οδηγεί στην Αθήνας κοντεύει να κλείσει λόγω των δεκάδων μηχανών που έχουν παρκάρει πάνω στον δρόμο. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που έχουν παρκάρει το όχημα τους πάνω στο πεζοδρόμιο όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του newsbomb.

Η δημοτική αστυνομία λοιπόν αντί να απομακρύνει τα οχήματα όπως οφείλει και αντί να μοιράζει πρόστιμα σε όσους παρανομούν, είναι απούσα όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί.

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο με το όχημα της δημοτικής Αστυνομίας να βρίσκεται παρκαρισμένο πάνω στην πλατεία Συντάγματος και τους αστυνομικούς να συζητούν αντί να προχωρούν σε ελέγχους.

Την ίδια ώρα η Τροχαία μοιάζει να μη μπορεί να διαχειριστεί πλέον το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη με τους τροχονόμους να στέκονται σε κεντρικές διασταυρώσεις ώστε να παραμένουν ανοιχτές. Όπως μετέφεραν πηγές της Τροχαίας στο Newsbomb καταβάλλεται καθημερινά προσπάθεια για να πάρουν «ανάσα» οι οδηγοί ωστόσο η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με στοιχεία η διαδρομή από το Μαρούσι μέχρι τον Νέο Κόσμο κυρίως μετά τις 3 το μεσημέρι γίνεται εφιάλτης για τους οδηγούς. Υπάρχουν περιπτώσεις που το πράσινο φανάρι ανοίγει 2 και 3 φορές με τα οχήματα όμως να παραμένουν στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε, μετά τον πολυήμερο «νευρικό κλονισμό» των οδηγών, η Τροχαία έχει εγκαταστήσει κατά μήκος της «κόκκινης» διαδρομής, δηλαδή από το Μαρούσι μέχρι το Νέο Κόσμο 19 τροχονόμους οι οποίοι είναι μοιρασμένοι σε 5 σημεία στην Κηφισίας, σε 3 στην Βασιλίσσης Σοφίας, σε 2 στη συμβολή Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Όλγας αλλά και στην Καλιρρόης - Φραντζή.