ΕΛΛΑΔΑ

Καλύβια: Το τηλεφώνημα που «όπλισε» τον 16χρονο - Ο ρόλος της μητέρας και του μεγαλύτερου γιου

Καλύβια: Το τηλεφώνημα που «όπλισε» τον 16χρονο - Ο ρόλος της μητέρας και του μεγαλύτερου γιου

Στον 16χρονο πατροκτόνο στα Καλύβια έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται τα δύο κουζινομάχαιρα, με τα οποία ο 16χρονος πατροκτόνος στα Καλύβια Θορικού τραυμάτισε θανάσιμα των 71χρονο πατέρα του το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου.

Ο ανήλικος «έσφαξε» τον πατέρα του με 20 μαχαιριές, ενώ σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ίδιος ο δράστης λόγος ήταν η κακοποίηση που υπόκειντο από τον πατέρα του εκείνος, ο αδελφός και η μητέρα του επί σειρά ετών. Ο 16χρονος είπε ότι βρισκόταν «εν βρασμώ».

Η φονική ενέδρα

Ο δράστης αλλά και η μητέρα του, η οποία είχε χωρίσει με το θύμα, κατέθεσαν ότι ο θανών ήταν βίαιος απέναντί τους, ενώ ένα τηλεφώνημα του πατέρα στον γιο πριν την αιματηρή επίθεση, φέρεται να ήταν η αφορμή για να οπλιστούν τα χέρια του νεαρού και να προβεί στο έγκλημα, στο οποίο ο πατέρας έβριζε σύμφωνα με πληροφορίες τον μεγαλύτερο γιο του και την πρώην σύντροφό του, μητέρα των δύο παιδιών.

Από πέρυσι η μητέρα του 16χρονου είχε φύγει από το σπίτι τους, όπως αναφέρει το MEGA, και διέμενε σε άλλο σπίτι με τον μεγαλύτερο γιο της, ο οποίος είναι σήμερα 19 ετών, ενώ ο 16χρονος έμενε ακόμη με τον πατέρα του.

Ο ανήλικος έστησε ενέδρα στον 71χρονο, τον αιφνιδίασε και τον μαχαίρωσε. Ο άνδρας κάποια στιγμή στη διάρκεια της επίθεσης και αφού είχε δεχθεί δεκάδες μαχαιριές από τον γιο του, κατάφερε να ξεφύγει και άρχισε να τρέχει αιμόφυρτος για να ξεφύγει, ώσπου σωριάστηκε στην πυλωτή της μονοκατοικίας μέσα σε μία λίμνη αίματος και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στον 16χρονο, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου.

Αναμένεται άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας λέει στο MEGA: «Το θύμα είχε άκρως κακοποιητική, λεκτική και πρακτική, συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά και τη γυναίκα του. Αυτό καταδεικνύεται από μαρτυρίες».

«Υπήρχε μεγάλη λεκτική αντιπαράθεση, ήρθαν στα χέρια. Το παιδί, πριν το έγκλημα, το είχε σκεφτεί αρκετά καλά. Είχε σκεφτεί πως πρέπει να τελειώνει πια με αυτήν την κατάσταση γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν πήγαινε άλλο».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, σημειώνει: «Σημαντικό στην υπόθεση είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που θα δώσει άπλετο φως στην υπόθεση. Τώρα θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι, είναι πρώιμο το στάδιο για να μπορούμε να πούμε το οτιδήποτε».

Για την ποινική μεταχείριση του δράστη λέει: «Είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο. Ο δολοφόνος δεν έφυγε από το σημείο, δεν προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του, κατευθείαν ομολόγησε το τι έπραξε. Ρόλο θα παίξει και η κατάθεση της μητέρας και του αδερφού. Να περιμένουνε και να δούμε στην εξέλιξη της υπόθεσης το τι μπορεί να βγει».

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι το θύμα τους κακοποιούσε, τότε ο 16χρονος μπορεί να λάβει ελαφρυντικά.

«Όλα τα στοιχεία θα αποτελέσουν τη δικογραφία. Υπάρχει το στοιχείο του βρασμού, είναι σημαντικό γεγονός το αν τελικά βρισκόταν».

Σχετικές ειδήσεις