ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιά με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε Ελλάδα και Ευρώπη - Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Πρωτοχρονιά με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε Ελλάδα και Ευρώπη - Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Η σκιά της τρομοκρατίας πλανάται πάνω από τις δυτικές μεγαλουπόλεις την ημέρα που υποδέχονται το 2024 - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και οι απειλές που εξαγγέλλει η Χαμάς για τρομοκρατικά χτυπήματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα ενόψει της υποδοχής του 2024 και των πολλών εορταστικών εκδηλώσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και στο κέντρο της Αθήνας υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί οι οποίοι έκαναν σαρωτικούς ελέγχους.

Στη μάχη για την ασφάλεια των πολιτών τις εορταστικές ημέρες έχουν πέσει αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, εκπαιδευόμενοι σκύλοι της αστυνομίας για ύποπτα αντικείμενα, άνδρες της ΕΚΑΜ και πολλοί ακόμα αστυνομικοί σε εμπορικά κέντρα και χώρους μάζωξης.

Στο Μανχάταν τα μέτρα είναι αρκετά αυστηρά με περιπολίες σε όλη την πόλη, σωματικούς ελέγχους και ελεύθερους σκοπευτές.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αποφασίστηκαν στην Ευρώπη και ειδικότερα στις πόλεις «στόχους» των ισλαμιστών. Στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο υπάρχουν έντονες ανησυχίες με τις πόλεις να μετράνε ήδη τρομοκρατικά χτυπήματα στο παρελθόν.

Στη Γερμανία έχουν τοποθετηθεί 4500 αστυνομικοί ενώ χρησιμοποιούνται για εναέριο έλεγχο ελικόπτερα και drones.

Ελληνίδα φοιτήτρια που ζει στο Άμστερνταμ μιλώντας στο Open αναφέρει ότι δεν θα πάει σε συγκεντρώσεις με πολύ κόσμο. «Προσωπικά δεν πηγαίνω όπου έχει τεράστια εκδήλωση με κόσμο. Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση και φοβάμαι», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Η Γαλλία είναι φρούριο με περισσότερους από 90.000 αστυνομικούς να έχουν τοποθετηθεί στην πρωτεύουσα και να περιπολούν. Στον δρόμο και 150 στρατιωτικοί Sentinel αλλά και χιλιάδες πυροσβέστες. Η Πολιτική Προστασία είναι επί ποδός επίσης.

Στις Βρυξέλλες τα μέτρα έχουν διπλασιαστεί και ειδικότερα στα ευρωπαϊκά κτήρια.

Σχετικές ειδήσεις