ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Ρόκκος: Συντετριμμένη η θεία του - «Ήταν εκεί το γραμμένο του»

Νίκος Ρόκκος: Συντετριμμένη η θεία του - «Ήταν εκεί το γραμμένο του»

Σε πένθος έχει βυθιστεί η Λήμνος για τον χαμό του αδερφού του Στέλιου Ρόκκου.

Θλίψη και σοκ έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη Λήμνο ο θάνατος του αδερφού του Στέλιου Ρόκκου, Νίκου σε ηλικία μόλις 50 ετών. Ο Νίκος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Λήμνου και πρόσφατα είχε εκλεγεί πρόεδρος του χωριού Καλλιόπη.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Ρόκκος είχε πάει για ψαροντούφεκο στη θάλασσα και αγνοούταν, μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκε νεκρός στις 30 Δεκεμβρίου.

Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες είναι τα μηνύματα αποχαιρετισμού από φίλους, συγγενείς, γνωστούς, αλλά και απλούς κατοίκους του νησιού.

Ανάμεσα σε αυτούς και η θεία του Νίκου Ρόκκου, που μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τον θάνατο του ανιψιού της. «Είμαι πολύ λυπημένη. Ήξερε καλά τη θάλασσα, ήταν εκεί το γραμμένο του. Τι να πω και εγώ, δεν ξέρω» είπε συντετριμμένη.

Η ανακοίνωση Λιμενικού Σώματος

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μύρινας, ότι 50χρονος ημεδαπός, είχε μεταβεί για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στην περιοχή όρμου Κέρου ν. Λήμνου και έκτοτε αγνοείτο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες από ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και από επτά ιδιωτικά σκάφη. Ο 50χρονος, εντοπίστηκε, λίγο αργότερα, χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη στην παραλία “ΑΜΝΙΟΥ” (Αϊ Γιώργη Παναγίας Λήμνου).

Η σορός ανασύρθηκε με τη συνδρομή του ΕΡ/ΚΟΥ σκάφους “ΕΙΡΗΝΗ” Τ.Μ. 40 και διακομίσθηκε στο Γ.Ν.Κ.Υ. Λήμνου.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό του Μούνδρου.