ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ο δολοφόνος της Γεωργίας και ο συνεργός του (video)

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ο δολοφόνος της Γεωργίας και ο συνεργός του (video)

Θεσσαλονίκη: Αμίλητοι και με σκυμμένα κεφάλια 

Ρεπορτάζ: Φανή Χαρίση

Αμίλητοι και με σκυμμένα τα κεφάλια έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο 39χρονος σύντροφος της 41χρονης Γεωργίας Μουράτη και ο 34χρονος φίλος του που κατηγορούνται για τη στυγερή δολοφονία της.

Οι δυο άνδρες από λεπτό σε λεπτό θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με την απαγγελθείσα ποινική δίωξη αντιμετωπίζουν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης, της ληστείας (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Κατηγορείται και για τον βιασμό της αδερφής του ο 39χρονος δολοφόνος της Γεωργίας!

Αδιανόητες είναι οι εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη και στην υπόθεση της δολοφονίας της Γεωργίας Μουράτη, καθώς ο σύντροφός της, εκτός από την κατηγορία για τον θάνατο της 41χρονης κατηγορείται και για βιασμό... της αδερφής του!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday o 39xρονος σύντροφος του θύματος που κατηγορείται μαζί με το φίλο του για τη δολοφονία της 41χρονης στο παρελθόν βίασε την αδερφή του.

Πριν από λίγο του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό και γενετήσιες πράξεις ενώ η δικογραφία είναι στα χέρια του ανακριτή το κατώφλι του οποία θα περάσει από λεπτό σε λεπτό.

Πώς «έδεσαν» οι Αρχές τον δράστη - Το «θέατρο» πριν τη σύλληψη

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη φονική ενέδρα που έστησε στη 41χρονη έγκυο Γεωργία, ο σύντροφός της μαζί με έναν φίλο του.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στους δύο δράστες ακολουθώντας τα «ίχνη» που άφησαν και κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση συλλαμβάνοντας τους δύο άνδρες.

Ποια στοιχεία τους «πρόδωσαν»

  • Η κοινή είσοδος στο διαμέρισμα και η έξοδος των δραστών με το μπαούλο,
  • Καθάρισε το διαμέρισμα, πέταξε ρούχα και σεντόνια σε κάδους, με DNA της 40χρονης και άλλαξε ακόμη και το στρώμα του κρεβατιού,
  • Το μήνυμα προς τον ίδιο, ότι πήρε χρήματα από το συρτάρι και προς την μητέρα της,
  • Καταγγελίες από αδερφή και πρώην σύζυγο για ξυλοδαρμούς.

Συγκλονιστικό ωστόσο είναι και το γεγονός ότι ο 39χρονος δράστης και σύντροφος της Γεωργίας έπαιζε επί ημέρες θέατρο και προσπαθούσε να θολώσει τα νερά, γεμίζοντας μάλιστα τη γειτονιά με αφίσες της «εξαφανισμένης» γυναίκας και επιρρίπτοντας ευθύνες στην αστυνομία για την καθυστέρηση στον εντοπισμό της.

Εμφανίζεται περίλυπος, εκφράζει την αγωνία του και μιλά για πρώτη φορά, για μηνύματα που δήθεν έστειλε η άτυχη γυναίκα, αφού έφυγε από το σπίτι.

«Ξυπνάω εννιά η ώρα το πρωί περίπου και βλέπω ότι μου έχει στείλει μήνυμα ότι αγάπη μου έχω φθάσει στο σπίτι, ότι έχει πάρει κάποια χρήματα από το συρτάρι. 5.00Ο ευρώ μου ζητάει να μη θυμώσω και ότι θα μου εξηγήσει μετά θα τα πούμε μετά και ότι με αγαπάει, λίγη ώρα μετά, λίγη ώρα μετά, στέλνει μήνυμα στην μητέρα της, ότι δεν θα έρθω σπίτι έχω μία εκκρεμότητα».

«Στις δύο του μηνός ψάχνω στα σημεία που πηγαίνουμε μαζί με την Γεωργία, επικοινωνώ εγώ ο ίδιος με την αστυνομία, τους παρακαλάω μέχρι την Τετάρτη το πρωί να πάω από εκεί να δουν τα μηνύματα να δουν τις ώρες».

Δε λυγίζει ακόμα και όταν οι έρευνες στρέφονται εναντίον του, όταν το κινητό του κατάσχεται από την αστυνομία.

«Δε με απασχολεί ακόμα και αν με θεωρεί η αστυνομία ύποπτο για κάποιο λόγο, ας κάνει ότι σκοπεύει καλύτερο για να βρεθεί η Γεωργία».

Προσπαθεί να δημιουργήσει αμφιβολίες για την δολοφονημένη γυναίκα.

«Αν ήθελε κάτι να κρύψει για κάποιο λόγο, το έκρυβε, δε μπορεί οι κολλητές της να μην ξέρανε ότι είναι έγκυος».

Κάνει τα πάντα για να γίνει πιστευτός. Βάζει μπροστά ακόμα και το 13χρονο παιδί της.

«Την ικετεύω να πάρει το παιδί ένα τηλέφωνο, έχουμε μοιραστεί τις αγωνίες μας για αυτό το παιδί. Και δεύτερον να στείλει ένα μήνυμα ότι είναι καλά. Δεν θέλει; Αισθάνθηκε κάτι; Ας πάρει έστω την αστυνομία, ας επικοινωνήσει έστω».

Ακόμα και λίγες ώρες πριν συλληφθεί, ανέπτυσσε θεωρίες περί παραβίασης του σπιτιού επέμενε.

«Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα και θα βρω τι έχει γίνει, έτσι κόντρα σε πολλούς που προσπαθούν να δυσχεραίνουν την έρευνα».

Βίαιο Παρελθόν

Ο 39χρονος με το βίαιο παρελθόν, επιχειρούσε να «φτιάξει» το προφίλ του με βίντεο και αναρτήσεις θρησκευτικού περιεχομένου. Η κακοποιητική συμπεριφορά του δεν σταμάτησε ούτε στην ίδια την αδερφή του, η οποία τον είχε καταγγείλει πολλές φορές, ενώ ανάλογη ήταν και η συμπεριφορά του στην πρώην σύζυγό του με την οποία είχαν αποκτήσει 2 παιδιά.

«Τέρας, τέρας. Βίαιος, πολύ βίαιος, και τα tablet των παιδιών έκλεβε. Και είχα πάει στην αστυνομία εκατό χιλιάδες φορές, εκατό φορές έχω πάει σε πολλά τμήματα τους έλεγα είναι επικίνδυνος, τους έλεγα είναι το ένα είναι το άλλο. Τίποτα σημασία», περιέγραψε η πρώην σύζυγος του 39χρονου.

Κανείς δεν είχε ασχοληθεί, παρότι ακόμη και σήμερα εκκρεμούν δικαστήρια εναντίον του για βιαιοπραγία.

«Τα παιδιά γνωρίζουν, από την πρώτη στιγμή το καταλάβανε ότι το έκανε ο πατέρας τους. Λέει ότι αύριο μεθαύριο μπορεί να το έκανε και στην μαμά. Ξέρανε τα παιδιά», συμπλήρωσε η πρώην σύζυγος του 39χρονου.

Ο 39χρονος συνεχίζει να δηλώνει αθώος και δείχνει ως δράστη, τον φίλο του, που ομολόγησε όσα συνέβησαν.