ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Ένταση στην κηδεία του βρέφους - Τι υποστηρίζουν οι συγγενείς της 37χρονης για τον πατέρα

Ημαθία: Ένταση στην κηδεία του βρέφους - Τι υποστηρίζουν οι συγγενείς της 37χρονης για τον πατέρα

Ημαθία: Ένταση στη κηδεία του μόλις 6 μηνών βρέφους. Σοκάρει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατό του από την 37χρονη στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε η κηδεία του άτυχου βρέφους στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου. Το παιδί δεν ήταν βαφτισμένο δεν τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, απλώς διαβάστηκε μία ευχή από τον ιερέα και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Ο πατέρας του μωρού επιχείρησε να παραβρεθεί αλλά οι γονείς της 37χρονης δεν του το επέτρεψαν και επικράτησε ένταση. Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί, η επέμβαση των οποίων τελικά δεν κρίθηκε αναγκαία.

Για τα όσα συνέβησαν στην κηδεία του 6 μηνών βρέφους αλλά και στα όσα έχει υποστηρίξει η μητέρα που αφορούν ενδοοικογενειακή βία μίλησε στο Mega, δικηγόρος του πατέρα του βρέφους, Στέλιος Σούρλας.

«Απορώ με τον συνάδελφο που συνεχίζει να ισχυρίζεται αυτά τα ψευδή και ανυπόστατα. Αποδείχτηκε περίτρανα πως αυτά που είπε η παιδοκτόνος είναι μυθεύματα και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Είχε φαντασιώσεις, είδε το παιδί της ως βρικόλακα. Τι να λέμε.

Ο πατέρας δεν είχε καμία σχέση με ενδοοικογενειακή βία όπως είπε η παιδοκτόνος, ήταν στη φαντασία της. Από το πρωί προσπαθώ και επικοινωνώ με την εισαγγελία τη Βέροιας ώστε να αναλάβει ο πατέρας να τελέσει την κηδεία. Η αστυνομία της Βέροιας, έλεγε ψέματα στην εισαγγελέα πως στις 2 η ώρα το βρέφος βρισκόταν στο νοσοκομείο. Δεν του επέτρεπαν του πατέρα να έχει επαφές με τα παιδιά. Μόνο δύο φορές τον άφησαν να το δει.

Πήγε στην κηδεία και πήγαν να τον λυντσάρουν. Πηδούσε πάνω από τους τάφους. Θα κάνουμε μήνυση και στους γονείς διότι γνώριζαν τη ψυχική κατάσταση της κόρης τους αλλά δεν το είπαν. Ο άνδρας δεν ήξερε την ψυχική της κατάσταση. Του απαγόρευσαν να κάνει την κηδεία του παιδιού».

Ο παππούς του βρέφους έδωσε τη δική του εκδοχή τα όσα συνέβησαν στην κηδεία.

«Εγώ τον κάλεσα να έρθει στην κηδεία, ως όφειλα. “Θέλεις να έρθεις στην κηδεία;’’ Ήρθε. Μόλις έφτασε στα 30 μέτρα άρχισε να μας βρίζει. “Αλήτες, θα σας…”. Μόλις εγώ τον κυνήγησα, δεν το κρύβω, αλήθεια σου λέω, του έριξα ένα κυνήγι, άμα τον προλάβαινα, θα τον έλιωνα».

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Από κάταγμα στο κρανίο φαίνεται πως κατέληξε το μόλις 6 μηνών βρέφος στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ιατροδικαστή, η 37χρονη μητέρα του μωρού το χτύπησε επανειλημμένα στο κεφάλι ακόμη και με το μπιμπερό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας - νεκροτομής που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο θάνατος προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα.

Δεν συνήλθε ποτέ από την τραγωδία η 37χρονη

Όπως έλεγε η ίδια σε φίλους και συναδέλφους της, αν και δεν ήταν στο μοιραίο πούλμαν, η ζωή της άλλαξε για πάντα στις 13 Απριλίου του 2003, οπότε και 21 παιδιά, συμμαθητές της από σχολείο του Μακροχωρίου, βρήκαν τον θάνατο στο δυστύχημα με το λεωφορείο στο ύψος των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη ενώ αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα. Έχει άλλα δύο κοριτσάκι από τον πρώτο της γάμο ηλικίας 6 και 7 ετών.

Η 37χρονη πήρε προθεσμία

Η 37χρονη οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας. Κατά τη μεταγωγή της στο Δικαστικό Μέγαρο φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ο εισαγγελέας τής απήγγειλε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Παρασκευή και παραμένει υπό κράτηση.

Ενώπιον της εισαγγελική αρχής, η κατηγορούμενη φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει. Η ίδια, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.