ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Ένα χωριό βυθισμένο στη θλίψη εδώ και 21 χρόνια

Ημαθία: Ένα χωριό βυθισμένο στη θλίψη εδώ και 21 χρόνια
Eurokinissi

Ημαθία: 21 χρόνια από την τραγωδία που ράγισε την Ελλάδα

Δύο δεκαετίες πριν, 21 μαθητές της Α' τάξης του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου άφησαν την τελευταία τους πνοή στην κοιλάδα των Τεμπών που έχει βαφτεί ουκ ολίγες φορές με αίμα.

Εδώ και 21 χρόνια, στο Μακροχώρι Ημαθίας ο χρόνος «παγώσει» εκείνη την Κυριακή 13 Απριλίου 2003, όταν η χαρούμενη εκδρομή στην Αθήνα, των 49 μαθητών της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου, κατέληξε σε τραγωδία. Το λεωφορείο που τους μετέφερε συγκρούστηκε με φορτηγό, το οποίο ήταν γεμάτο νοβοπάν και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε άλλα τρία διερχόμενα Ι.Χ.

Η τηλεόραση του Action βρέθηκε στο Μακροχώρι Ημαθίας και μίλησε με τους κατοίκους οι οποίοι τονίζουν ότι δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ που υπέστησαν πριν από 21 χρόνια.

Στο χωριό όλοι είμαστε σε κατάσταση σοκ», είπε ένας κάτοικος στην κάμερα του Action. «Το Μακροχώρι νεκρώθηκε, τελείωσε», συμπλήρωσε άλλος κάτοικος.

Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη παιδοκτόνος της Βέροιας ήταν συμμαθήτρια των 21 μαθητών από το Λύκειο Μακροχωρίου που σκοτώθηκαν στο φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη το 2003

Η 37χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη και εισαγγελέα μετά από μια διαδικασία που διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η 37χρονη φέρεται να ανέφερε πως δεν σκότωσε το βρέφος αλλά «το σκότωσε κάποιος άλλος».

Μάλιστα ο δικηγόρος της υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.