ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Η σοκαριστική περιγραφή της βρεφοκτόνου - «Έτσι σκότωσα το μωρό, το τράβηξα βίντεο»

Βέροια: Η σοκαριστική περιγραφή της βρεφοκτόνου - «Έτσι σκότωσα το μωρό, το τράβηξα βίντεο»

Βέροια: Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους τα όσα αναφέρει η 37χρονη που σκότωσε το βρέφος της στην κούνια του

Ανατριχιάζουν τα λόγια της 37χρονης από το Μακρυχώρι Βέροιας για τη δολοφονία του 6 μηνών βρέφους της, καθώς όπως ανέφερε στην κατάθεσή της το έβλεπε σαν... βρικόλακα ενώ σκέφτηκε να κάνει κακό και στα άλλα δυο παιδιά της την μοιραία νύχτα!

«Ξέρω ότι σκότωσα το παιδί μου αλλά δεν ήταν το παιδί μου εκείνη την ώρα αλλά κάτι άλλο. Έβλεπα ότι δεν έπινε το γάλα και άρχισα να γίνομαι βίαιη. Πίεσα με τα γόνατά μου την κοιλιά του. Δεν θυμάμαι να έκανα κάτι άλλο. Ντρέπομαι, θέλω να πεθάνω», ανέφερε αρχικά στην κατάθεσή της

Σε μια κατάσταση παραφροσύνης η 37χρονη θα αποκαλύψει ότι βιντεοσκόπησε τη στιγμή του φονικού για να έχει όπως είπε αποδείξεις πως σκότωσε τον βρικόλακα.

«Πήρα το κινητό μου και τράβηξα ένα βίντεο για να υπάρχει το ντοκουμέντο ότι σκότωσα τον βρικόλακα. Πήρα τηλέφωνο τον πατέρα μου και μετά την αδερφή μου για να έρθουν σπίτι να τους δείξω κάτι. Τους έλεγα ‘’αν του δώσετε αίμα θα γίνει καλά’’. Μετά την πράξη μου ήταν σαν να λύθηκαν τα μάγια. Βασανίζομαι όλες αυτές τις ημέρες».

Η 37χρονη υποστήριξε πως οι γονείς της την καταπίεζαν αν και όπως έχει γίνει γνωστό μετά το έγκλημα, ήταν οι μοναδικοί άνθρωποι που με αυτοθυσία προσπαθούσαν να βοηθήσουν στο μεγάλωμα των 3 παιδιών της.

«Δεν είχα βοήθεια από τους γονείς μου. Εκείνοι βοηθούσαν την αδερφή μου. Οι γονείς μου αν και λένε ότι με αγαπούν ήταν καταπιεστικοί απέναντί μου. Έφυγα από το σπίτι όταν αρραβωνιάστηκα. Έκανα το πρώτο μου παιδί το 2017. Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά επειδή προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια».

Η 37χρονη είχε διακόψει τους τελευταίους μήνες την φαρμακευτική της αγωγή και η κατάστασή της επιδεινώθηκε: «Πήρα αγωγή για 6 μήνες και όταν σταμάτησα υποτροπίασα και σε αυτό συνέβαλε και η συμπεριφορά του πρώτου μου συζύγου. Ήταν εξυβριστικός και κακοποιητικός. Δεν σκέφτηκα όμως να τον καταγγείλω. Έπαιρνα ενέσιμη θεραπεία μια φορά το μήνα. Τον δεύτερο σύζυγο τον γνώρισα τον Μάιο. Ήθελε οικογένεια και παιδιά αλλά όχι εμένα. Ήταν και εκείνος κακοποιητικός και με είχε χτυπήσει όταν ήμουν έγκυος. Τον Σεπτέμβριο με χτύπησε στο πρόσωπο και έπαθα διάτρηση τυμπάνου. Έσπερνε διχόνοιες στα παιδιά μου. Δεν είχε ιδιαίτερο δέσιμο ούτε με τον γιο του. Κυρίως, η μάνα του με βοηθούσε. Ήταν αδιάφορος. Δεν ερχόταν να δει το παιδί».

Τα λόγια της 37χρονης συνοψίζουν εν πολλοίς τα σοβαρότατα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε: «Το τελευταίο διάστημα έβλεπα πράγματα υπερφυσικά, έβλεπα τα 3 μου παιδιά με άλλα μάτια, πολύ πονηρά λες και ήταν κάτι μέσα τους. Εκεί που κοιμόμασταν χοροπηδούσε το κρεβάτι. Τα έλεγα στους γονείς μου αλλά δεν με πίστευαν. Μου έλεγαν να πάω σε ψυχίατρο γιατί δεν με καταλάβαιναν με αυτά που έλεγα».

Η 37χρονη έμεινε στο σπίτι μαζί με τα 3 της παιδιά δίχως ιατρική βοήθεια. Με το έγκλημα που διέπραξε να συγκλονίζει το Μακρυχώρι Ημαθίας και ολόκληρη τη χώρα.

«Δεν κοιμόμουν και άρχισα να βλέπω πράγματα που οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονταν. Καθόμασταν και τρώγαμε και εγώ έβλεπα σκιές πάνω από τα κεφάλια τους σε σχήμα λύκου ή κουνελιού, μια μαγκούρα μεγάλη και μικρή. Έβλεπα γενικά αντικείμενα λες και ήταν σημάδια, λες και κάποιος τα τοποθετούσε με τέτοιο τρόπο για να μας έχει δεμένους. Όταν το πάθαινα αυτό πήγαινα αμέσως εκκλησία. Ένιωθα πως κάποιος με κυνηγούσε και γενικά ένιωθα το κακό. Νοσηλεύτηκα στην ψυχιατρική κλινική αλλά τους φοβόμουν γιατί δεν μου άρεσε το βλέμμα τους», κατέληξε.

«Η 37χρονη κακοποιήθηκε στους δύο γάμους της»

Η 37χρονη μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο του έξι μηνών βρέφους της στη Βέροια οδηγήθηκε στις φυλακές μετά την απολογία της.

Ο δικηγόρος της, Δημήτρης Ζυγουλιανός, μίλησε για την ψυχική της κατάσταση στο MEGA. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Κατά την τρίωρη απολογία της η κατηγορουμένη δήλωσε ότι πίστευε πως σκότωσε κάτι άλλο και όχι το παιδί της. Πίστευε πως εκείνη τη στιγμή σκοτώνει κάτι άλλο. Η 37χρονη έχει διαταραγμένη νοητική συνείδηση. Είναι μια ταλαιπωρημένη κοπέλα που έχει κακοποιηθεί και στους δύο γάμους της. Ο ανακριτής διέταξε και δύο άλλους ψυχίατρους να εξετάσουν την κατηγορουμένη»

Μήνυση κατέθεσε ο πατέρας του βρέφους

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο πατέρας του έξι μηνών βρέφους έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της κατηγορουμένης αλλά και των συγγενών της. Ακόμη, ο πατέρας έχει κατηγορήσει την πρώην σύντροφό του πως του είχε επιτεθεί και το τελευταίο διάστημα η κατάστασή της είχε χειροτερέψει.

«Υπήρξε κακοποίηση από τον τελευταίο της σύζυγο και για αυτό έφυγε. Ο πρώην σύζυγος διεκδικεί την επιμέλεια των παιδιών», απάντησε ο δικηγόρος της 37χρονης στις εν λόγω κατηγορίες.