ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Πήρε εξιτήριο ο 34χρονος ύστερα από 36 μέρες, επιστρέφει στην Κρήτη

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Πήρε εξιτήριο ο 34χρονος ύστερα από 36 μέρες, επιστρέφει στην Κρήτη

Ο 34χρονος είχε δεχθεί πυροβολισμό στο κεφάλι, στο Γκάζι.

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει αύριο (22/01) ο 34χρονος από τα Μάλια, έπειτα από περισσότερο από έναν μήνα νοσηλείας, σύμφωνα με το creta24.gr. Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι από τον 36χρονο πιστολέρο στο αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2023.

Ο 34χρονος είχε χειρουργηθεί στις 18 Δεκεμβρίου από τη χειρουργική ομάδα της Νευροχειρουργικής Κλινικής του «Γεννηματάς» με τη βοήθεια συστήματος νεύρο πλοήγησης το οποίο ελαχιστοποιεί τις χειρουργικές βλάβες του εγκεφάλου.

Το βλήμα που είχε δεχθεί ο άνδρας από τα Μάλια δεν είχε εξέλθει του κρανίου, αλλά είχε παραμείνει κολλημένο στον εγκέφαλό του, καθώς είχε σταματήσει πάνω σε οστό, ενώ υπήρχε μόνο τραύμα εισόδου, γεγονός που έκανε περίπλοκη την επέμβαση.

Παραμένει άφαντος ο Αλβανός πιστολέρο - Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το MEGA, είναι πολύ πιθανό τον Αλβανό πιστολέρο να βοήθησε το περιβάλλον του, προκειμένου να διαφύγει στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους αστυνομικούς. Επίσης, τα επικρατέστερα σενάρια θέλουν τον 37χρονο να βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Εύβοια ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει διαφύγει στην Τουρκία.

Ο 37χρονος ήταν αρχηγός σκληρής συμμορίας στην Αλβανία, με συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα, καζίνο και τράπεζες. Το 2012 είχε συλληφθεί, ύστερα από ένοπλη ληστεία, κατά την οποία είχε πυροβολήσει με Καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών. Τότε, κρυβόταν σε ένα σπίτι φίλου του και συνελήφθη, καθώς εκείνο που τον πρόδωσε ήταν ότι μετά τους πυροβολισμούς, είχαν βγάλει τις κουκούλες full face και έτσι έγιναν αντιληπτοί από τις κάμερες ασφαλείας.

Το 2013 ο Αλβανός πιστολέρο καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης. Κρατήθηκε στις φυλακές του Φιέρ και το 2020 αποφυλακίστηκε πρόωρα, με την απελευθέρωσή του να δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση στην Αλβανία, καθώς είχαν κατηγορηθεί 18 σωφρονιστικοί υπάλληλοι πως του έδιναν μεροκάματο και τον είχαν βοηθήσει κατά την αποφυλάκισή του.

Τους τελευταίους μήνες ο Αλβανός πιστολέρο είχε έρθει στην Ελλάδα, όπου εντάχτηκε σε μία ομάδα όπου ήταν και ένας συγγενής του, στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Εκεί σύχναζε σε ένα κατάστημα. Ο συγγενής του δράστη που άνηκε στην συγκεκριμένη ομάδα είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για κλοπές και πυροβολισμούς.

Σχετικές ειδήσεις