ΤΟ NEWSBOMB.GR ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Οργή κατοίκων για τον κρεοπώλη - «Το κάθαρμα, θα του έπαιρνα το κεφάλι»

Μεσολόγγι: Οργή κατοίκων για τον κρεοπώλη - «Το κάθαρμα, θα του έπαιρνα το κεφάλι»

H τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου «βράζει» για τον κρεοπώλη και αγωνιά για την τύχη του Μπάμπη Κούτσικου που αγνοείται για 18η ημέρα.

Ρεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου, ο οποίος αγνοείται για 18η ημέρα.

Ο 50χρονος κρεοπώλης καλείται να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή ενώ τον βαραίνει η κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και τρανταχτά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές.

«Να δω το κάθαρμα. Αν τον είχα αδερφό θα τον σκότωνα, θα του έπαιρνα το κεφάλι. Για 17 χιλιαρικα; Τον πήγε βόλτα; Αυτός είναι, δεν υπάρχει άλλος, τον έφαγε», λέει ένας κάτοικος στις περιοχής μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr και τον Χάρη Γκίκα.

«Δεν μπορείς να αφαιρέσεις έτσι μια ψυχή, μια ζωή, ένα, νέο παλικάρι», συνέχισε ο ίδιος.

Ένας άλλος κάτοικος τονίζει πώς το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση, είναι να βρεθούν τα αίτια του εγκλήματος, όπως όλα δείχνουν: «Είναι σημαντικό να βρεθεί το θύμα. Αλλα πιο σημαντικό είναι να βρεθούν τα αίτια και οι ηθικοί αυτουργοί. Τι τον ώθησε να το κάνει. Αν ισχύει αυτό το ποσό των 17 χιλιάδων, δεν είναι ένα ποσό που θα οδηγήσει κάποιον σε φόνο. Κανείς δεν σκοτώνει για 17 χιλιάδες. Μακάρι να βρουν τι έγινε πραγματικά, αν και προσωπικά αμφιβάλλω με εκπλήσσει η σιγουριά του. Πώς γινέται να λέει ότι δεν θα βρεθεί ποτέ;»

Ένας τρίτος περίοικος αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρέπει να «ανοίξουν» τα κλειστά στόματα για να διαλευκανθεί η μυστηριώδης υπόθεση: «Αγωνιούμε για το παλικάρι αυτό. 18 μέρες τώρα... τι είναι ένα κοτόπουλο ή ένα ποντίκι και χάθηκε; Η κοινωνία πρέπει να μιλήσει. Προφανώς υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν. Εδω πέρα είμαστε όλοι γνωστοί. Κάτι θα είδε».