ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στα Προπύλαια - Τριώτη στάση εργασίας στα σχολεία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στα Προπύλαια - Τριώτη στάση εργασίας στα σχολεία

Σταδιακά θα κλείσουν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα καθώς οι διαδηλωτές θα παραγματοποιήσουν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στα Προπύλαια, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα. Για το λόγο αυτό προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00.

Επίσης, η ΔΟΕ αναφέρει ότι ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και προκηρύσσει επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Κινητοποιήσεις θα πραματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), το Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας).

Στην Πάτρα, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11:30 στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου, ενώ στα Χανιά στις 13:00 στη Δημοτική Αγορά.