ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Avgi: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κρήτη

Κακοκαιρία Avgi: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κρήτη
INTIME.

Από το πρωί της Τρίτης (30/01), η κακοκαιρία Avgi «δείχνει» τα δόντια της. Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι.

Κορυφώνεται από σήμερα το πρωί (30/01) το «κύμα» της κακοκαιρίας Avgi, με ισχυρές χιονοπτώσεις αλλά και σφοδρούς βοριάδες, έχοντας θέσει σε συναγερμός πολιτείας και δήμους για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης πως σήμερα, Τρίτη 30 Ιανουαρίου, αναστέλλεται η λειτουργία συγκεκριμένων σχολείων με απόφαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας μέσω WINDY:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί:

1) Σε εννέα Δήμους της Αττικής λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας και ειδικότερα, στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Παλλήνης και Μαραθώνα.

2) Στην Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί: Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας – ⁠Διρφύων Μεσσαπίων – ⁠Ερέτριας – ⁠Κύμης – Αλιβερίου.

Ανοιχτά θα παραμείνουν σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί στους Δήμους Σκύρου, Χαλκιδέων, Καρύστου, Ιστιαίας – Αιδηψού (όπου μόνο δύο σχολεία ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν κλειστά).

3) Στην Περιφερειακή Ενότητα της Βοιωτίας, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στους Δήμους: Τανάγρας, Θήβας, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Ορχομενού και Λεβαδέων. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με μεταγενέστερη προσέλευση (ώρα 10:00) στον Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας.

ΝΗΣΙΑ

Δήμος Θήρας

Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει ότι λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας (θυελλώδεις άνεμοι 9 – 10 μποφόρ) αποφασίζει την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Θήρας για σήμερα, Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, των συνοδών και των εκπαιδευτικών.

ΚΡΗΤΗ

Δήμου Ανωγείων

Με απόφαση του Δήμου Ανωγείων και λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που προβλέπονται από το βράδυ της Δευτέρας, αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων για σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024.

Κλειστά θα είναι:

Ο παιδικός σταθμός.

Τα νηπιαγωγεία.

Το δημοτικό σχολείο.

Το Λύκειο.

Το Γυμνάσιο.

Το ΚΔΑΠ και το ΚΗΦΗ

Αναλόγως της έντασης του φαινομένου, αργότερα θα ληφθεί απόφαση για την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Δήμος Φαιστού

Με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη, για τη διασφάλιση μετακινήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, σήμερα κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες:

– Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού.

– Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων.

– Δημοτικό Σχολείο Καμαρών.

– Γυμνάσιου Ζαρού.

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Φαιστού παρακολουθεί τα φαινόμενα και θα ενημερώσει τους Δημότες κι επισκέπτες του Δήμου για ότι νεότερο.

Κλείνουν όλα τα σχολεία στην Παλλήνη

Με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, γνωστοποίησε πως όλα τα σχολεία της Παλλήνης (όχι μόνο της Ανθούσας) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα (Τρίτη).

Σχετικές ειδήσεις