ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Το σχέδιο των αγροτών για την είσοδό τους στην πόλη - Με 300 τρακτέρ στην Agrotica

Θεσσαλονίκη: Το σχέδιο των αγροτών για την είσοδό τους στην πόλη - Με 300 τρακτέρ στην Agrotica

Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν οι αγρότες που θα φτάσουν από περιοχές της Ημαθίας, της Πέλλας και της Θεσσαλονίκης

Δυναμική είσοδο έχουν σκοπό να κάνουν οι αγρότες την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα του κλάδου ενόψει και των εγκαινίων της 30ής έκθεσης Agrotica.

Όπως αναφέρει το voria.gr, οι αγρότες έχουν αποφασίσει να μπουν στη Θεσσαλονίκη με περίπου 300 τρακτέρ και να φτάσουν μέχρι την πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου και θα τα παρατάξουν στο σημείο έως ότου ολοκληρωθεί η έκθεση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γιαννιτσών, Γιώργο Σιδηρόπουλο, το σχέδιο των αγροτών είναι να γίνει μηχανοκίνητη πορεία των τρακτέρ που θα έρθουν από διάφορες περιοχές της Ημαθίας, της Πέλλας, της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγρότες με τα μηχανήματά τους, θα συναντηθούν σε ένα σημείο έξω από την πόλη και στη συνέχεια μέσω της Λεωφόρου Νίκης θα κινηθούν προς την πύλη της έκθεσης από την πλευρά της ΧΑΝΘ, όπου θα παραταχθούν στο πλακόστρωτο.

Για τον σχεδιασμό της εισόδου των τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν, νωρίτερα σήμερα, με τον Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά.

Οι αγρότες απαντούν στο κάλεσμα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για διάλογο λέγοντας ότι ζητούν συγκεκριμένες λύσεις και απαντήσεις και όχι απλά μια προσχηματική συζήτηση.

Διαβάστε επίσης:

Δυστύχημα Τέμπη: Ιερά παράκληση για τον Γεράσιμο σήμερα στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Πολυχρονόπουλος: Νέα μαρτυρία – «Τον είχα δει να χάνει πάνω από 900 ευρώ πολλές φορές»

Λάρισα: Τζάμι από εγκαταλελειμμένο κτίριο έσπασε και προσγειώθηκε στο κεφάλι μαθητή