ΕΛΛΑΔΑ

Πολυχρονόπουλος: Δεν έχω αγγίξει χρήματα από τον «Άλλο Άνθρωπο» - Η αλήθεια θα φανεί

Πολυχρονόπουλος: Δεν έχω αγγίξει χρήματα από τον «Άλλο Άνθρωπο» - Η αλήθεια θα φανεί

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, το πρόσωπο πίσω από την κοινωνική κουζίνα ο «Άλλος Άνθρωπος», έσπασε τη σιωπή του. 

Τη σιωπή του έσπασε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, το πρόσωπο πίσω από την κοινωνική κουζίνα ο «Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος.

Μετά από ημέρες, όπου διάφορες αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως η σχέση του με τον τζόγο αλλά και η δέσμευση των λογαριασμών του, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μιλώντας στο Star, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει παίξει ποτέ χρήματα του «Αλλου Ανθρώπου» σε τζόγο. Μάλιστα ξεκαθαρισε ότι η αλήθεια θα φανεί.

«Τα χρήματα του "Αλλου Ανρθώπου" πήγαιναν όλα στον "Άλλο Άνθρωπο", δεν έχω πάρει ούτε δέκα σεντς» είπε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και τόνισε πως «η αλήθεια θα φανεί» για τη διαχείριση των χρημάτων που έμπαιναν στους λογαριασμούς της μητέρας και του γαμπρού του.

«Έχω πέσει από τα σύννεφα με όσα λέγονται εναντίον μου. Δεν το περίμενα ποτέ ότι μετά από 13 χρόνια δράσης θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση και απολογούμενος». Όσο για τους λογαριασμούς είπε ότι «ήταν ατομικοί από την αρχή της δράσης του «"Άλλου Ανθρώπου" και ήταν αναρτημένοι με iBAN και ονοματεπώνυμο, για όσους ήθελαν να βάλουν χρήματα. Αν ήθελαν».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του γαμπρού του, δηλαδή ότι δεν του άρεσε να μπαίνουν ξένα χρήματα στον λογαριασμό του, ο Πολυχρονόπουλος απάντησε: «Καλά έκανε και το είπε. Απλά όταν μου έδωσε την κάρτα ήξερε πολύ καλά ότι αυτά τα λεφτά θα έμπαιναν για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους από τον σεισμό στην Τουρκία».

Όσο για το αν εκείνος έχει τραπεζικό λογαριασμό, απάντησε με νόημα: «Δεν έχω ούτε θυρίδες, ούτε ομόλογα ούτε παπάκι».

Για τη φωτογραφία που έκανε την εμφάνισή της και τον δείχνει να παίζει τζόγο, αλλά και για όσους υποστηρίζουν ότι έχει χάσει πάνω από 600.000 στον τζόγο, τόνισε πως «όλα τα χρήματα που πήρα πήγαν στον "Άλλο Άνθρωπο. Ούτε 10 σεντς δεν έχω πάρει για εμένα. Για ποια εγκληματική οργάνωση μου λέτε τώρα;».

Όσο για το πόρισμα της Αρχής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες είπε «δεν έχω καταλάβει καν τι γράφει. Το μόνο που ξέρω είναι πως όταν χτυπάτε εμένα, τότε χτυπάτε τον "Άλλο Άνθρωπο"».

Κλείνοντας είπε: «Η αλήθεια θα φανεί παιδιά. Και χαίρομαι πολύ για αυτό».

«Έχει χάσει τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ»

Την ίδια ώρα, διάφορες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εξάρτησή του από τον τζόγο και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έχει χάσει.

«Καθημερινά τον έβλεπα. Έπαιζε εδώ, από το 2012. Έβαζε 3.000 ευρώ, έπαιρνε 2.000 ευρώ στο χέρι και τα 1.00 τα έπαιζε στα μηχανάκια κάθε μέρα. Από τότε που τον ξέρω εγώ, έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ. Έπαιζε 2 ευρώ το πάτημα, το μέγιστο ποντάρισμα του μηχανήματος», τόνισε θαμώνας που μίλησε στον ALPHA.

«Ερχόταν στο μαγαζί και έπαιζε τακτικά. Έβλεπα καθημερινά τον κ. Πολυχρονόπουλο σε “φρουτάκια” της Γλυφάδας. Ερχόταν άλλοτε μόνος του, άλλοτε με μία ξανθιά. Αν ερχόταν η κυρία, ερχόταν ξεχωριστά», υποστηρίζει άλλος θαμώνας.

Η στήριξη των εθελοντών και των καλλιτεχνών

Στο πλευρό του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου έχουν σταθεί τόσο οι εθελοντές, όσο και καλλιτέχνες που έχουν στηρίξει το έργο του. «Εδώ και πέντε έτη ζω μεσοτοιχία σχεδόν με τον κύριο Πολυχρονόπουλο, τον Κώστα από τον "Άλλον Άνθρωπο". Αυτά που έχω να πω για αυτόν τον χριστιανό είναι τα καλύτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.

«Δεν πιστεύω πως ισχύουν οι κατηγορίες. Πιστεύω πως το μεμπτό την υπόθεση είναι η λογιστική διαφάνεια»,ανέφερε η Χρυσάνθη Σκλαβουνάκη, εθελόντρια κοινωνικής κουζίνας.

Σχετικές ειδήσεις