ΕΛΛΑΔΑ

Πολυχρονόπουλος: «Σπάει» τη σιωπή του - «Έχω πέσει από τα σύννεφα, δεν έχω πάρει ούτε 10 σεντς»

Πολυχρονόπουλος: «Σπάει» τη σιωπή του - «Έχω πέσει από τα σύννεφα, δεν έχω πάρει ούτε 10 σεντς»

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει η υπόθεση που θέλει τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο αντιμέτωπο με κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον δημιουργό της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και που τώρα, αποκαλύπτεται ότι έπαιζε και τυχερά παιχνίδια.

Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό αλλά και δεύτερες σκέψεις, για το πώς γινόταν η διαχείριση των χρημάτων που προορίζονταν για τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό. O ίδιος αρχικά με μία ανάρτηση κι εν συνεχεία με μία τηλεοπτική δήλωση δίνει τις δικές του εξηγήσεις για όλα όσα κατηγορείται.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Έχω πέσει από τα σύννεφα με όσα λέγονται εναντίον μου»

Μιλώντας στο STAR, o Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει παίξει ποτέ χρήματα του «Άλλου Ανθρώπου» σε τζόγο. Μάλιστα ξεκαθαρισε ότι η αλήθεια θα φανεί.

«Τα χρήματα του "Άλλου Ανθρώπου" πήγαιναν όλα στον "Άλλο Άνθρωπο", δεν έχω πάρει ούτε δέκα σεντς» είπε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και τόνισε πως «η αλήθεια θα φανεί» για τη διαχείριση των χρημάτων που έμπαιναν στους λογαριασμούς της μητέρας και του γαμπρού του.

«Έχω πέσει από τα σύννεφα με όσα λέγονται εναντίον μου. Δεν το περίμενα ποτέ ότι μετά από 13 χρόνια δράσης θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση και απολογούμενος». Όσο για τους λογαριασμούς είπε ότι «ήταν ατομικοί από την αρχή της δράσης του «"Άλλου Ανθρώπου" και ήταν αναρτημένοι με iBAN και ονοματεπώνυμο, για όσους ήθελαν να βάλουν χρήματα. Αν ήθελαν».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του γαμπρού του, δηλαδή ότι δεν του άρεσε να μπαίνουν ξένα χρήματα στον λογαριασμό του, ο Πολυχρονόπουλος απάντησε: «Καλά έκανε και το είπε. Απλά όταν μου έδωσε την κάρτα ήξερε πολύ καλά ότι αυτά τα λεφτά θα έμπαιναν για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους από τον σεισμό στην Τουρκία».

Όσο για το αν εκείνος έχει τραπεζικό λογαριασμό, απάντησε με νόημα: «Δεν έχω ούτε θυρίδες, ούτε ομόλογα ούτε παπάκι».

Για τη φωτογραφία που έκανε την εμφάνισή της και τον δείχνει να παίζει τζόγο, αλλά και για όσους υποστηρίζουν ότι έχει χάσει πάνω από 600.000 στον τζόγο, τόνισε πως «όλα τα χρήματα που πήρα πήγαν στον "Άλλο Άνθρωπο. Ούτε 10 σεντς δεν έχω πάρει για εμένα. Για ποια εγκληματική οργάνωση μου λέτε τώρα;».

Όσο για το πόρισμα της Αρχής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες είπε «δεν έχω καταλάβει καν τι γράφει. Το μόνο που ξέρω είναι πως όταν χτυπάτε εμένα, τότε χτυπάτε τον "Άλλο Άνθρωπο"».

Κλείνοντας είπε: «Η αλήθεια θα φανεί παιδιά. Και χαίρομαι πολύ για αυτό».

Ο κουνιάδος του ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου» μίλησε το απόγευμα της Τρίτης στην τηλεόραση του Mega λέγοντας: «Ακούω κάτι πράγματα που δεν τα πιστεύω. Εγώ αυτόν τον άνθρωπο, δεν τον είχα για τέτοιον. Ο άνθρωπος είναι ένα κομμάτι μάλαμα. Αυτός έχει δώσει και το παντελόνι του σε άστεγο και γιατί του ανθρώπου του το κλέψανε το βράδυ που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο. Τι να πω; Δεν ξέρω. Εγώ τα έχω χάσει. Μου ήρθε ένα κάποιο χαρτί».

Όπως ανέφερε το χαρτί έγραφε: «Ότι έχει ποινικές διώξεις και τέτοια, έχουνε για 600.000 ευρώ και κάτι τέτοια. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τα αυτά τα πράγματα. Τώρα τι έκανε ο άνθρωπος από εκεί και πέρα δεν ξέρω. Εντάξει το να έχει ένας μια ‘αρρώστια’ να πάει να παίξει λίγο τζόγο αυτό δεν βλάπτει. Αλλά να έπαιξε τόσα λεφτά αποκλείεται. Εγώ δεν το πιστεύω με τίποτα. Όλοι έχουμε το χόμπι μας. Δεν ξέρω αν έπαιζε λέω, αν είχε κανένα χόμπι και έπαιζε. Εγώ δεν το νομίζω. Δεν το πιστεύω δηλαδή, εγώ όσα χρόνια τον ξέρω, τέτοιος άνθρωπος δεν ήταν».

«Τον έχουν βάλει μπροστά και τον ‘πυροβολάνε’. Ο κόσμος δεν χρωστάει να κάνει και καλό. Μπορεί να έχει εχθρούς. Εγώ βάζω το χέρι μου στην φωτιά».

«Ο άνθρωπος αυτός δεν έκανε φορολογική δήλωση, κάποια στιγμή είχε ένα θέμα και μου λέει: ‘’Θέλω τον αριθμό της κάρτας σου γιατί έχω ένα θέμα, να βάλω κάτι χρήματα γιατί πρέπει να στείλω στην Τουρκία 7 νταλίκες πράγματα και θα χαλάσουν αν καθυστερήσω’’. Και του έβαλαν του ανθρώπου κάτι χρήματα».

«Εγώ επειδή του έχω εμπιστοσύνη και είμαστε και συγγενείς και όλος ο κόσμος του έχει εμπιστοσύνη, είπα να τον εξυπηρετήσω τον άνθρωπο και έβαλαν κάποια χρήματα. Με πήρε εμένα η τράπεζα τηλέφωνο γιατί εγώ δουλεύω στο Δήμο και δεν μπορούσα να τα δικαιολογήσω. Ήταν πολλά, κάποια χρήματα παραπάνω. Λέω: ‘’Ρε παιδιά, αυτά τα χρήματα δεν είναι δικά μου είναι για τον “Άλλο Άνθρωπο” γιατί μαζεύει να στείλει’’, μου λένε: ‘’μπορούμε να έχουμε επικοινωνία με τον άνθρωπο αυτό;’’, λέω: ‘’πολύ ευχαρίστως’’. Τους δίνω το τηλέφωνο του, μιλήσανε και μετά από 4 ημέρες με πήραν τηλέφωνο από την τράπεζα να πάω να πάρω τα χρήματα, να του τα δώσω και αυτό έκανα», είπε και πρόσθεσε:

«Τα πήγα κατευθείαν στη βάση τους. Του τα παρέδωσα γιατί δεν θέλω να έχω ξένα χρήματα πάνω μου και έφυγα σαν κύριος και άλλαξα και την κάρτα μου από την τράπεζα και έφυγα και πήγα σε άλλη. Αυτή την έκοψα, τέρμα την ακύρωσα».

Ωστόσο ο ίδιος ανέφερε ότι άλλαξε λογαριασμό πριν από περίπου ένα χρόνο. «Να είναι κανένας χρόνος; Από τον καιρό που ήταν αυτό με την Τουρκία, μόλις πήρα τα χρήματα και τα έδωσα σταμάτησα και την κάρτα. Ούτε στο πολύ χρήμα έχω μάθει, ούτε και στην καλοπέραση. Έκανα μία κίνηση να βοηθήσω έναν άνθρωπο, από εκεί και πέρα τέρμα, τελείωσε. Δεν μ’ αρέσουν αυτά τα πράγματα, γι΄ αυτό σταμάτησα. Τον βοήθησα τον άνθρωπο γιατί εκείνη την ώρα χανόταν», ανέφερε.

«Έχει χάσει τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ»

Την ίδια ώρα, διάφορες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εξάρτησή του από τον τζόγο και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έχει χάσει.

«Καθημερινά τον έβλεπα. Έπαιζε εδώ, από το 2012. Έβαζε 3.000 ευρώ, έπαιρνε 2.000 ευρώ στο χέρι και τα 1.00 τα έπαιζε στα μηχανάκια κάθε μέρα. Από τότε που τον ξέρω εγώ, έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ. Έπαιζε 2 ευρώ το πάτημα, το μέγιστο ποντάρισμα του μηχανήματος», τόνισε θαμώνας που μίλησε στον ALPHA.

«Ερχόταν στο μαγαζί και έπαιζε τακτικά. Έβλεπα καθημερινά τον κ. Πολυχρονόπουλο σε “φρουτάκια” της Γλυφάδας. Ερχόταν άλλοτε μόνος του, άλλοτε με μία ξανθιά. Αν ερχόταν η κυρία, ερχόταν ξεχωριστά», υποστηρίζει άλλος θαμώνας.

Η στήριξη των εθελοντών και των καλλιτεχνών

Στο πλευρό του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου έχουν σταθεί τόσο οι εθελοντές, όσο και καλλιτέχνες που έχουν στηρίξει το έργο του. «Εδώ και πέντε έτη ζω μεσοτοιχία σχεδόν με τον κύριο Πολυχρονόπουλο, τον Κώστα από τον "Άλλον Άνθρωπο". Αυτά που έχω να πω για αυτόν τον χριστιανό είναι τα καλύτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.

«Δεν πιστεύω πως ισχύουν οι κατηγορίες. Πιστεύω πως το μεμπτό την υπόθεση είναι η λογιστική διαφάνεια»,ανέφερε η Χρυσάνθη Σκλαβουνάκη, εθελόντρια κοινωνικής κουζίνας.

Εθελόντρια της κοινωνικής κουζίνας: «Συγκεντρώνονταν χρηματικά ποσά, είχαν βγει οι λογαριασμοί και οι PayPal, δεν ξέρω που πήγαν τα χρήματα»

Εθελόντρια της κοινωνικής κουζίνας λέει στο Mega πως ο Κώστας Πολυχρονόπουλος άλλαξε στο πέρασμα των χρόνων.

«Το να μην μοιράζονται όλα τα τρόφιμα στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του ”Άλλου Ανθρώπου” και περίμεναν να πάρουν από μία σακούλα με τα βασικά είδη διατροφής, δεν τα πήραν όλοι και κάποια άλλα τα πήραν οι οικείοι του. Οι υπόλοιπες σακούλες που ήταν να διανεμηθούν, δεν μοιράστηκαν στον κόσμο σε όλους, πήραν κάποιοι. Ειπώθηκε ότι τελείωσαν ενώ υπήρχαν μέσα. Αυτό που μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση ήταν ο τρόπος που μίλησε στους ανθρώπους γιατί καταλαβαίνεται ότι μιλάμε για ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί. Είναι άστεγοι, χρήστες».

«Το ταξίδι στην Τουρκία, αυτό ήταν το μεγαλύτερο αγκάθι. Συγκεντρώνονταν χρηματικά ποσά, είχαν βγει οι λογαριασμοί και οι PayPal και της ζητούσαν να μπουν χρήματα για να βοηθήσουν όσους ανθρώπους θα πήγαιναν ως εθελοντές, να καλύψουμε τα έξοδά τους, τη διαμονή, τη διατροφή, απόλυτα λογικό. Ο καθένας έβαζε ό,τι ήθελε, το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε αυτό που ξέρω εγώ είναι 100.000 ευρώ σε μία PayPal. Αυτά τα χρήματά δεν ξέρω που πήγαν αλλά παρόλο που μάθαμε ότι ήταν 100.000 ευρώ. Εξακολουθούσε να ζητάει λεφτά από τους εθελοντές για να πληρώσουν τα εισιτήρια τους. Τότε διαμαρτυρήθηκαν και είπαν ‘’Μα είναι δυνατόν; Αφού υπάρχουν χρήματα για να βάλουμε χρήματα και να πάμε για να πληρώσουμε τη διαμονή και τη διατροφή μας αφού μπορούσαμε να τα καλύψουμε», ανέφερε.

«Δεν πιστεύω πως ισχύουν οι κατηγορίες. Πιστεύω πως το μεμπτό την υπόθεση είναι η λογιστική διαφάνεια», ανέφερε η Χρυσάνθη Σκλαβουνάκη, εθελόντρια κοινωνικής κουζίνας.

Επί της ουσίας, πάντως, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος δεν τοποθετείται καθώς στο πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, γίνεται λόγος για χρήματα από δωρεές που τζόγαρε από το 2020 ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας.

Οι συζητήσεις για τις κινήσεις του Κώστα Πολυχρονόπουλου αυξάνονταν με το πέρασμα του χρόνου, ενώ όλο και περισσότεροι προσέφεραν χρήματα στους λογαριασμούς της κοινωνικής κουζίνας

«Είκοσι εκατομμύρια γεύματα ελπίδας σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια. Σε εκείνους που βιώνουν τις τραγικές συνθήκες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στους άνεργους, στους άστεγους, στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, στο καμένο Μάτι, στις φωτιές από την Αλεξανδρούπολη ως την Αρχαία Ολυμπία, στη δομή της Μόριας, στα χρόνια του κορονοϊού, στην σεισμόπληκτη Τουρκία, στην εμπόλεμη Ουκρανία, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με το πόρισμα να βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελικών Αρχών και να αναμένονται εξελίξεις.

Σε ποιους λογαριασμούς έμπαιναν οι δωρεές

Σε κάθε ανάρτηση δίνεται η δυνατότητα καταβολής χρημάτων μέσω PayPal και σε λογαριασμό φυσικού προσώπου.

-Από το 2020 έως Μάρτιο 2022 σε τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του κ. Πολυχρονόπουλου. Από Μάρτιο 2022 έως και Ιούνιο 2022 σε τραπεζικό λογαριασμό γυναίκας με τα αρχικά Β.Κ.,

-Μόνο τον Μάρτιο 2022 σε τραπεζικό λογαριασμό άνδρα με τα αρχικά Μ.Γ., βοήθεια για την Ουκρανία,

-Ιούνιος 2022 έως και Ιανουάριο 2023 στον κουνιάδο του Π.Τ.,

-Μόνο στις 9 Σεπτεμβρίου σε διαφορετικό λογαριασμό του κουνιάδου του Π.Τ.,

– Ιανουάριος 2023 έως και Ιούλιο 2023 σε γυναίκα με τα αρχικά να είναι Α.Κ. (ίδιο επίθετο με γυναίκα από Μάρτιο – Ιούνιο 2022),

-Ιούλιος 2023 έως και σήμερα της μητέρας του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

3.000 ευρώ έπαιζε ο Πολυχρονόπουλος κάθε μέρα – «Έχει χάσει τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ»

«Καθημερινά τον έβλεπα. Έπαιζε εδώ, από το 2012. Έβαζε 3.000 ευρώ, έπαιρνε 2.000 ευρώ στο χέρι και τα 1.00 τα έπαιζε στα μηχανάκια κάθε μέρα. Από τότε που τον ξέρω εγώ, έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ. Έπαιζε 2 ευρώ το πάτημα, το μέγιστο ποντάρισμα του μηχανήματος», τόνισε θαμώνας που μίλησε στον ALPHA.

Πολυχρονόπουλος: «Κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς οποιαδήποτε κατηγορία»

Νωρίτερα, νέα δήλωση μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, Αλέξανδρου Κατσίφου και Νικόλαου Αλεξανδρή, έκανε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος για την υπόθεση απάτης που κατηγορείται, μετά τα ευρήματα της ΑΑΔΕ.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος τόνισε ότι όλες οι κατηγορίες εις βάρος του θα καταπέσουν και πώς «Ο άλλος άνθρωπος, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο «άλλος άνθρωπος» είναι ο αληθινός άνθρωπος».

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Πολυχρόνοπουλου

«Είκοσι εκατομμύρια γεύματα, με μετριοπαθείς υπολογισμούς. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα σε ανθρώπους που δεν ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα αγάπης σε παιδιά που δεν τσακώνονται μπροστά στους κάδους για τα σκουπίδια που πετούν στις λαϊκές αγορές. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα ελπίδας σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια.

Σε εκείνους που βιώνουν τις τραγικές συνθήκες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στους άνεργους, στους άστεγους, στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, στο καμένο Μάτι, στις φωτιές από την Αλεξανδρούπολη ως την Αρχαία Ολυμπία, στη δομή της Μόριας, στα χρόνια του κορονοϊού, στην σεισμόπληκτη Τουρκία, στην εμπόλεμη Ουκρανία, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια.

Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου.

Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του «άλλου ανθρώπου». Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε «παπάκι» καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του «Αλλου Ανθρώπου», εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό.

Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν.

Ο άλλος άνθρωπος, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο «άλλος άνθρωπος» είναι ο αληθινός άνθρωπος.

Αυτόν, τον αληθινό άνθρωπο, έχουμε υποχρέωση να τον κρατήσουμε πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη πρέπει να μείνουν πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία».

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Έπαιξε» 650 ευρώ σε τυχερά παιχνίδια - Εκδικητική η καταγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πρωινό» ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σύχναζε σε επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών και έπαιζε συχνά χωρίς όμως να είναι γνωστό αν τα χρήματα που «έπαιζε» προέρχονταν από τις δωρεές ή από προσωπικά του έσοδα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το 2021 ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης του ζήτησε δανεικά 30.000 ευρώ για να σώσει μία κατοικία από κατάσχεση λόγω χρεών. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φαίνεται να αρνήθηκε κι έτσι ο επιχειρηματίας για εκδίκηση μάλλον έδωσε την πληροφορία για ενασχόληση με τον τζόγο στις αρμόδιες Αρχές με σκοπό να ξεκινήσει η έρευνα.

Ο Κωνσταντίνος Φλαμής ανέφερε μάλιστα στην εκπομπή ότι ιδιοκτήτης καταστήματος τυχερών παιγνίων στην Πάτρα του εξομολογήθηκε, ότι όταν ο κ. Πολυχρονόπουλος επισκέφτηκε την πόλη παραμονές καρναβαλιού για να οργανώσει συλλογική κουζίνα, επισκέφτηκε το κατάστημα και δαπάνησε το ποσό των 650 ευρώ.

Οι κάμερες περίμεναν την αδερφή του να φτάσει στην πόρτα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» η οποία ωστόσο αρκέστηκε να πει «Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση. Ευχαριστώ πολύ. Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση» και προχώρησε στο εσωτερικό του κτηρίου.