ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμοι να «πολιορκήσουν» την Αθήνα οι αγρότες - «Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ για Σύνταγμα!

Έτοιμοι να «πολιορκήσουν» την Αθήνα οι αγρότες - «Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ για Σύνταγμα!

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το Σύνταγμα!

Έτοιμοι να κατέβουν στην Αθήνα είναι οι αγρότες στη Θεσσαλία καθώς μια από τις προστάσεις των αγροτικών μπλόκων που κερδίζει διαρκώς έδαφος είναι η κάθοδος προς την πρωτεύουσα!

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η πρόταση που ψιθυριζόταν τις τελευταίες ώρες είναι πλέον η επικρατέστερη καθώς ετοιμάζεται μια μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση!

Τα πάντα θα κριθούν την Τρίτη (06/02) όπου θα γίνει η γενική συνέλευση στη Νίκαια της Λάρισας, το οποίο θα αποτελέσει πανελλαδικό αγροτικό ραντεβού.

Πλέον αναμένεται η θέση της κυβέρνησης, η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει αμετακίνητη τονίζοντας πως δεν μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω γιατί θα θέσει σε δημοσιονομικό κίνδυνο άλλους τομείς της οικονομίας.

Κασσελάκης σε αγρότες: «Είστε αδικημένοι, έχετε κάθε δίκιο να είστε εξοργισμένοι στα μπλόκα»

Την στήριξή του προς τους αγρότες εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης στο περιθώριο της περιοδείας του στα περίπτερα της Agrotica.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θέλει να αγοράσει λίγο χρόνο από τους αγρότες και όχι να λύσει τα προβλήματα τους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους αγροτών από τα μπλόκα και τους είπε πως «είστε αδικημένοι, έχετε κάθε δίκιο να είστε εξοργισμένοι, να είστε στα μπλόκα».

Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αγροτών από τα μπλόκα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην έκθεση AGROTICA, ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθεί με κάθε τρόπο δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν.

«Υπάρχει αισχροκέρδεια, να σταματήσει αυτή η κοροϊδία», είπε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παίρνει χρήματα από τους αγρότες και δίνει τζάμπα χρήμα στα συμφέροντα». «Προεκλογικά ο πρωθυπουργός μιλούσε για εισαγόμενη ακρίβεια, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα-μπανανία. Την αποκαλεί μπανανία τη χώρα. Προεκλογικά έλεγε για μειώσεις φόρων, τώρα βάζει τεκμαρτό», παρατήρησε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε: «Εάν ήθελε η κυβέρνηση να καταργήσει τον ειδικό φόρο στα αγροτικό πετρέλαιο, θα το έκανε. Εάν ήθελε να βάλει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, θα το έκανε», τόνισε.

Παράλληλα, την ανάγκη να «σπάσουν» τα ολιγοπώλια και να μπει πλαφόν στην κερδοφορία, ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλοντας ότι υπάρχουν καρτέλ σε διάφορα προϊόντα. Έκανε λόγο για εξαθλίωση των αγροτών και δήλωσε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να είναι σε παραίτηση. Όλη η κοινωνία πρέπει να σηκώσει ανάστημα».

Οι Θεσσαλοί παραγωγοί ενώθηκαν με τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας

Πατώντας τις κόρνες από τα τρακτέρ που βρίσκονται στο μπλόκο της νότιας πύλης στη ΔΕΘ οι αγρότες της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της κΚεντρικής Μακεδονίας υποδέχθηκαν με θέρμη και συναδελφικότητα τους αγρότες από τη Θεσσαλία που έκαναν πορεία μέσα στη ΔΕΘ.

Ο ήχος από τις κόρνες των 300 τρακτέρ και τα χειροκροτήματα απλώθηκε σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη με τους αγρότες να δίνουν ραντεβούν ενότητας την προσεχή Τρίτη σε σύσκεψη στη Λάρισα όπου και αναμένεται να συνεχισουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς δεν είναι ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. «Με τη νίκη» βροντοφώναξαν όλοι μαζί.

Πέταξαν την παραγωγή τους μπροστά στη ΔΕΘ

Οι Θεσσαλοί παραγωγοί έριξαν κάστανα και μήλα στην είσοδο της ΔΕΘ, συμβολικά, θέλοντας να δείξουν ότι τα προϊόντα τους δεν έχουν καμία αξία.

Με συνθήματα οπως «αγρότη πολέμα, δεν θα σου μείνει αίμα» μηλοπαραγωγοί και κασταναπαραγωγοι απο τη Λάρισα πέταξαν προϊόντα τους έξω απο της ΔΕΘ, καθώς τα κάστανα και τα μήλα εξαιτίας ασθενειών σάπισαν πάνω στα δέντρα, μη έχοντας ετσι προϊόντα για να πουλήσουν. Οι καλλιεργητές ζητούν απο την Πολιτεία να στηρίξει το απωλεσθέν εισόδημά τους, καθως όπως λένε, δεν μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Αγρότες από τη Θεσσαλία, τα Γρεβενά, την Καστοριά, τη Νάουσα και άλλες περιοχές συνέρρευσαν στη Θεσσαλονίκη, για να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο.

Καστανοπαραγωγός απο τη Μελίβοια Λάρισας έφτασε έξω από τη ΔΕΘ με το αγροτικό του όχημα, φορτωμένος με κάστανα και φρούτα για να διαμαρτυρηθεί για τον αφανισμό του εισοδήματος του, καθώς τα δένδρα του όπως και των άλλων κασταναπαραγωγών μαστίζονται από αρρώστια που καταστρέφει τα κάστανα. Μιλώντας στο Newsbomb ζητά την στήριξη της πολιτείας «αλλιώς θα πρέπει να μεταναστευσουμε».

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας χαρακτήρισε ως ψίχουλα τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι την προσεχή Τρίτη θα γίνει σύσκεψη στη Λάρισα με την συμμετοχή όλων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιησεων.

Σχετικές ειδήσεις