ΕΛΛΑΔΑ

Κερατσίνι: Θαλάσσια ρύπανση από προϊόντα ελαιοχρωματισμού από πλοίο με σημαία Λιβάνου

Κερατσίνι: Θαλάσσια ρύπανση από προϊόντα ελαιοχρωματισμού από πλοίο με σημαία Λιβάνου

Η θαλάσσια ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή του μόλου της ΔΕΗ στο λιμάνι του Κερατσινίου προκλήθηκε από εργασίες ελαιοχρωματισμού

Θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου εκατόν πενήντα τετραγωνικών μέτρων από προϊόντα ελαιοχρωματισμού, προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου από πλοίο μεταφοράς ζώντων ζώων σημαίας Λιβάνου, με τριάντα εννέα αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στη θαλάσσια περιοχή του μόλου της ΔΕΗ στο λιμάνι του Κερατσινίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η ρύπανση προκλήθηκε από εργασίες ελαιοχρωματισμού μέρους της εξωτερικής πλευράς του πλοίου από μέλη του πληρώματος.

Στη συνέχεια, με μέριμνα του πλοιάρχου και των μελών του πληρώματος, οι εργασίες απορρύπανσης ολοκληρώθηκαν με ιδία μέσα με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου για παράβαση του άρθρου 3 του Ν. 743/77, όπως κωδικοποιήθηκε με το Π.Δ. 55/98 «περί προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος»