ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων τους δυστυχήματος

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων τους δυστυχήματος

Στόχος της συμπληρωματικής μήνυσης για την τραγωδία στα Τέμπη είναι να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο από αμέλεια σε ενδεχόμενο δόλο 

Συμπληρωματική μήνυση αναμένεται να καταθέσουν μέσα στις επόμενες ώρες συγγενείς θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο οικογενειών θυμάτων Χρήστο Κωνσταντινίδη, που επικαλείται το thesstoday.gr, «Θα καταθέσουμε μια συμπληρωματική μήνυση με στοιχειοθετημένο τον ενδεχόμενο δόλο και ζητάμε την ενυπόγραφη συμμετοχή του κόσμου ώστε να πετύχουμε την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου από αμέλεια σε ενδεχόμενο δόλο που είναι και η ουσία»

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης και ο ίδιος έχασε τη γυναίκα του στην τραγωδία των Τεμπών.

«Υπάρχουν καλοί δικαστές και καλοί νομικοί. Το αυτεπάγγελτο δε λειτουργεί μόνο του και νομίζω είναι άτοπη η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου. Αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι υψηλά ιστάμενοι των Δικαστών δηλαδή ο Άρειος Πάγος θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους και οι υφιστάμενοι που είναι οι εφέτες, οι δικαστές, οι εισαγγελείς κι οι ανακριτικές αρχές. Τους ανθρώπους μας δεν μπορεί τίποτα να τους αντικαταστήσει. Κάναμε και κάνουμε ακόμα μεγάλη προσπάθεια», εξηγεί.

«Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ο αγώνας μας για ευαισθητοποίηση από εμάς και η κινητοποίηση του κόσμου. Έχουμε μια επόμενη σημαντική παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο 13-14-15 Φεβρουαρίου με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών για να αναδείξουμε τα κακώς κείμενα της χώρας μας και το ότι δεν μπορούμε να είμαστε ασφαλείς με όλα αυτά τα αγαθά που πρέπει να μας παρέχει η πολιτεία» καταλήγει.