ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Μπλόκο» της Αστυνομίας στο μπλόκο αγροτών στα Μάλγαρα

Θεσσαλονίκη: «Μπλόκο» της Αστυνομίας στο μπλόκο αγροτών στα Μάλγαρα
NEWSBOMB.GR.

Κλούβα των ΜΑΤ έκλεισε την πορεία των τρακτέρ αγροτών που θέλησαν να κλείσουν την Εθνική Οδό.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες από Μάλγαρα, Κύμινα και Χαλάστρα που προσπάθησαν να κλείσουν με τα τρακτέρ τους το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού προς Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τα διόδια των Μαλγάρων. Ωστόσο, οι αστυνομικοί με τη βοήθεια κλούβας των ΜΑΤ τους έκλεισαν τη διέλευση.

Της Φανής Χαρίση

Αυτή την ώρα, αγρότες με τα τρακτέρ βρίσκονται μπροστά στην κλούβα των ΜΑΤ κορνάροντας παρατεταμενα, ενώ, μέχρι στιγμής τα πνεύματα ειναι ήρεμα.

Οι αγρότες με περίπου 100 τρακτέρ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στον κόμβο των Μαλγάρων και ζητούν εδώ και τώρα λύσεις στα αιτήματα τους μεταξύ των οποίων είναι το αφορολόγητο πετρέλαιο από την αντλία και να πληρώνουν 7 λεπτά την κιλοβατώρα του ηλεκτρικού ρεύματος.

Χτες το μεσημέρι (07/02) είχαν κλείσει -χωρίς τρακτέρ- το ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας καθώς είχαν πραγματοποιήσει συνέλευση πάνω στο οδόστρωμα ο οποίος διήρκησε περίπου 30 λεπτά.

Να σημειωθεί ότι οι αγρότες της Μακεδονίας βρίσκονται σε διάφορα μπλόκα όπως στον κόμβο της Μυρσίνης στα Γρεβενά, στον κόμβο Φιλώτα στην Φλώρινα, στο Δερβένι, στο Στρυμονικό, στον κόμβο Νησιλίου στη Βέροια αλλά και στον κόμβο Μουδανιών στην Χαλκιδική.

Άρχισαν οι συσκέψεις εν όψει της συνάντησης με Μητσοτάκη

Σε πλήρη επιβεβαίωση του χθεσινού (07/02) ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, γνωστοποίησε ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι διατεθειμένος να συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (12/02) με αντιπροσωπεία αγροτών, προκειμένου να συζητηθούν τα καίρια ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και «να ακουσθούν λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης». Παράλληλα, συνεχίζονται και σήμερα (08/02) οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

Αύριο το πρωί (09/02) στη Σίνδο θα ληφθεί η απόφαση για τη σύνθεση της επιτροπής που θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό. Στη συνάντηση των αγροτών θα παρευρεθούν εκπρόσωποι αγροτών από όλη την Ελλάδα και σε αυτό το πλαίσιο, αύριο (09/02) στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπου θα αποφασισθεί ποιοι άνθρωποι θα συνθέσουν την επιτροπή, η οποία θα τα συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα.

Σχετικές ειδήσεις