ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Άρχισαν οι συσκέψεις εν όψει της συνάντησης με Μητσοτάκη – Τρακτέρ στον Ε–65 στην Καρδίτσα

Αγρότες: Άρχισαν οι συσκέψεις εν όψει της συνάντησης με Μητσοτάκη – Τρακτέρ στον Ε–65 στην Καρδίτσα
INTIME.

Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενόσω προετοιμάζονται για την κρίσιμη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε πλήρη επιβεβαίωση του χθεσινού (07/02) ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, γνωστοποίησε ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι διατεθειμένος να συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (12/02) με αντιπροσωπεία αγροτών, προκειμένου να συζητηθούν τα καίρια ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και «να ακουσθούν λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης». Παράλληλα, συνεχίζονται και σήμερα (08/02) οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

Το μεσημέρι, προχώρησαν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο 210ο χιλιόμετρο, στον κόμβο της Ανθήλης, με την Τροχαία να προχωρά σε εκτροπή της κυκλοφορίας.

Στις 15:30, αγρότες της Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Ε–65, μαζί με μέλη του εμπορικού συλλόγου Καρδίτσας. Το απόγευμα αναμένεται να κάψουν σανό και λάστιχα, ενώ, άλλοι αγρότες θα συγκεντρωθούν για μπλόκα σε Πλατύκαμπο και Στεφανοβίκειο. Αύριο το απόγευμα (09/02, 18:30), διοργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

Αναμένουν εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι με αυτοκινητοπομπή θα μεταβούν στο μπλόκο και θα συμμετέχουν στον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου.

Ακόμη, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας έκλεισαν για μισή ώρα τον κόμβο Δερβενίου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, την Εγνατία Οδό τόσο στο ύψος του Στρυμονικού, όσο και στον κόμβο Νησελίου.

Επίσης, σε συμβολικούς αποκλεισμούς προχώρησαν σε Γιαννιτσά και Χαλκηδόνα, ενώ, το απόγευμα θα προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Μαλγάρων και στον κόμβο των Μουδανιών στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών.

Παράλληλα, σε ολιγόωρους αποκλεισμούς προχώρησαν και οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας, κλείνοντας τον κόμβο της Μυρσίνης στα Γρεβενά και την επαρχιακή οδό Κοζάνης – Φλώρινας στον κόμβο της Μυρσίνης.

Στα Χανιά, παραμένει το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, με τους αγρότες να απευθύνουν κάλεσμα προς τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και όλους τους φορείς της πόλης να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν με όλους τους τρόπους τον δίκαιο αγώνα τους.

Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια αποφάσισε τον συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού κάθε απόγευμα στις 17:30 και συγκέντρωση την προσεχή Κυριακή (11/02) στις 12:00. Επιπλέον, το μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών στα Χανιά θα συμμετέχει στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Αύριο το πρωί (09/02) στη Σίνδο θα ληφθεί η απόφαση για τη σύνθεση της επιτροπής που θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό

Στη συνάντηση των αγροτών θα παρευρεθούν εκπρόσωποι αγροτών από όλη την Ελλάδα και σε αυτό το πλαίσιο, αύριο (09/02) στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπου θα αποφασισθεί ποιοι άνθρωποι θα συνθέσουν την επιτροπή, η οποία θα τα συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα.

Σχετικές ειδήσεις