ΕΛΛΑΔΑ

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιας: Πρόλαβε μαφιόζικο χτύπημα η ΕΛ.ΑΣ.

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιας: Πρόλαβε μαφιόζικο χτύπημα η ΕΛ.ΑΣ.

Η Αστυνομία εξετάζει τη διαδρομή και τους προμηθευτές από τους οποίους πήραν τις παράνομες εκρηκτικές ύλές

Την αποτροπή ενός μεγάλου χτυπήματος εκδίκησης, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχουν έως τώρα οι Αρχές, είχαν ως στόχο οι αστυνομικοί με τη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και εφόδου σε βάρος των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Πιο συγκεκριμένα, μετά την πληροφορία που ήρθε μια εβδομάδα πριν στο τμήμα Εκβιαστών, πραγματοποίηθηκε μια συντονισμένη έρευνα με στενή παρακολουθήση κάτω από άκρα μυστικότητα. Η Αστυνομία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφταναν, θεωρούσε πως σε ανύποπτο χρόνο θα σημειωνόταν ένα «δυνατό χτύπημα», από το οποίο δεν γνώριζαν τις επιπτώσεις και έτσι κρίθηκε αναγκαίο να προχωρήσει η προληπτική επιχειρήση που οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Τις πρώτες ημέρες της έρευνας δεν είχαν εντοπίσει κάτι, όμως λόγω του πληροφοριοδότη που επέμενε, ήθελαν να απενεργοποιήσουν οτιδήποτε και αν είχε σχεδιαστεί με την πληροφορία τελικά να αποδεικνύεται σωστή. Από αυτήν, προήλθε η σύλληψη ενός πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς» κι άλλων τριών ατόμων αλλά και η κατάσχεση όπλων, εκρηκτικών και άλλων αντικειμένων. Βέβαια, αργά το βράδυ του Σάββατου, οι δύο ΟΥΚάδες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -2- κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,
  • -4- πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,
  • χειροβομβίδα,
  • πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,
  • γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,
  • -2- κενές γεμιστήρες πιστολιού,
  • -281- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,
  • φορητός ασύρματος,
  • αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,
  • υφασμάτινη θήκη πιστολιού,
  • αλεξίσφαιρο γιλέκο,
  • πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
  • -5- μαχαίρια, από τα οποία -3- αναδιπλούμενα,
  • -4- σιδερογροθιές,
  • ρόπαλο,
  • φωτοβολίδα, καπνογόνο και -4- πυρσοί,
  • αναβολικές ουσίες,
  • αμπούλες αερίου,
  • -11- κινητά τηλέφωνα,
  • -6- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • εξωτερικός σκληρός δίσκος,
  • ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει ένα ημερολόγιο που βρέθηκε στο σπίτι του μέλους του «Πυρήνα της Φωτιάς» -το οποίο υποστήριξε πως ανήκει στη σύζυγο του- και ένα σημειωματάριο με τις προσωπικές του θέσεις πάνω σε διάφορα θέματα. Βρέθηκαν ακόμη 11 κινητά, με τους αξιωματικούς της ασφάλειας όμως, να υποστηρίζουν πως δεν θα βρεθούν σημαντικές πληροφορίες μέσα σε αυτά καθώς το στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης είναι υποψιασμένο και δεν θα έχει αφήσει ίχνη και στοιχεία.

Η Αστυνομία καθώς ερευνούσε υποθέσεις Greek Mafia τους προέκυψε πληροφορία για τον πρώην τρομοκράτη, ο οποίος είχε ανοίξει παρτίδες με τη νύχτα αλλά και για τους ΟΥΚάδες που θα τον προμήθευαν με εκρηκτικά. Οι άνδρες των ΟΥΚ ισχυρίστηκαν ότι τα εκρηκτικά τα είχαν στην κατοχή τους λόγω της υπηρεσίας και θα τα επέστρεφαν.

Αυτή την ώρα εξετάζουν τη διαδρομή και τους προμηθευτές από τους οποίους πήραν τις παράνομες εκρηκτικές ύλές, τις οποίες όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές στο Newsbomb δεν διαθέτει ούτε η Αστυνομία αλλά ούτε και ο Στρατός. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που προμηθεύει τη Greek Mafia και το οργανωμένο έγκλημα με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για να έρθει σε πέρας αυτό το αρχικό σχέδιο εκδίκησης το οποίο διακόπηκε, είτε από άλλες ομάδες της νύχτας που τις χρειάζονται για άλλες επιθέσεις.

Παράλληλα, εξετάζεται και αν η συγκεκριμένη εκρηκτική ύλη έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε κάποια παλαιότερη υπόθεση.

Στη φυλακή το πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς

Το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», τα δυο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού και ο πορτιέρης γνωστού κλαμπ της Αθήνας, οι οποίοι πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα στα δικαστήρια της Αθήνας, τελικά εμφανίστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά, καθώς όπως φαίνεται κρίθηκε ότι οι πράξεις έχουν τελεστεί στον Πειραιά.

Έτσι, σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας το ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές να εκτίσει το σύνολο της ποινής.

Η απολογία του ηγετικού στελέχους

Το δικαστήριο μάλιστα, απέρριψε το αίτημά του για αναβολή της δίκης, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύντροφός του και ένας αστυνομικός. Οι δύο μαρτυρίες δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιώδες στην υπόθεση, επεσήμανε ο εισαγγελέας της έδρας.

«Η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο που δεν είναι η οικία μου, αποδεικνύεται από το μισθωτήριο», ανέφερε ο συλληφθείς, ενώ συνέχισε αναφέροντας «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι».

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος έμενε αλλού, γιατί «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia».

Σε ό,τι αφορά το πιστόλι, ο κατηγορούμενος ο κατηγορούμενος είπε πως το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε. «Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Οι σχέσεις με την Greek Mafia

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων» είχε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με μαφιόζους στην φυλακή του Κορυδαλλού και φέρεται να πέρασε σε δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος μετά την αποφυλάκιση του.

Με τον δολοφονημένο Βασίλη Ρουμπέτη, είχε πολύ στενές σχέσεις και ήταν συνεργάτες αφού είχαν από κοινού ανοίξει πρατήρια καυσίμων, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Επίσης, από την έρευνα είχε προκύψει πως ο επονομαζόμενος «Ράμπο» μετά την δολοφονία του Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια και τις εμπρηστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις συμφερόντων της Greek Mafia από την αντίπαλη εγκληματική οργάνωση των ομογενών, είχε βάλει βόμβες στους αντιπάλους τους στον Ασπρόπυργο και στην Θεσσαλονίκη ως αντίποινα.

Όταν δολοφονήθηκε ο «Ράμπο» στον Κορυδαλλό, το ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς φοβήθηκε πως θα ήταν ο επόμενος και επί τέσσερις μήνες κρυβόταν στην Θεσσαλία, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ακόμη και όταν επέστρεψε στα Κάτω Πατήσια, ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του και δεν θεωρείται τυχαίο άλλωστε ότι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του μεταξύ άλλων και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Το προφίλ των κομάντο της ΟΥΚ

Ο ένας «ΟΥΚας» είχε απασχολήσει στο παρελθόν για τροχαίο με εγκατάλειψη, ο άλλος για διατάξεις σχετικά με την αθλητική νομοθεσία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο δίδυμος αδελφός του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τα εκρηκτικά ΤΝΤ που βρέθηκαν στην κατοχή των «ΟΥΚάδων» πηγές του Πολεμικού Ναυτικού διαβεβαιώνουν ότι δεν εκλάπησαν και δεν προέρχονται από δικές τους εγκαταστάσεις.

Σχετικές ειδήσεις