ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Greek mafia, και Πυρήνες της Φωτιάς: Κινητά και σημειωματάριο αναμένεται να «μιλήσουν»

Greek mafia, και Πυρήνες της Φωτιάς: Κινητά και σημειωματάριο αναμένεται να «μιλήσουν»

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι άνδρες, στους οποίους πέρασαν χειροπέδες, ετοίμαζαν επιθέσεις

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα τέσσερα πρόσωπα που συνελήφθησαν σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι άνδρες, στους οποίους πέρασαν χειροπέδες, ετοίμαζαν επιθέσεις ενώ δεν αποκλείουν να έχουν σχέση με χτυπήματα σε καταστήματα και βενζινάδικα που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα στον «πόλεμο» της νύχτας.

Στο στόχαστρο 4 κινητά και ένα σημειωματάριο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι αστυνομικοί ξεψαχνίζουν όλους τους φακέλους που έχουν να κάνουν με εκρηκτικούς μηχανισμούς στη νύχτα το περασμένο διάστημα και τον πόλεμο της Greek Mafia, ενώ σημαντικά στην έρευνα φαίνεται πως είναι τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα, καθώς και το ένα σημειωματάριο του πρώην ηγετικού στελέχους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που βρέθηκαν.

Στο μεταξύ, οι δύο ΟΥΚάδες (είναι αδέρφια) φέρεται να είχαν στην κατοχή τους εκρηκτική ύλη, για την οποία φέρεται να υποστήριξαν ότι είχαν από προηγούμενες ασκήσεις που έκαναν στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η συγκεκριμένη ύλη δεν χρησιμοποιείται ωστόσο στο Ναυτικό, απάντησαν αρμόδια στελέχη, σημειώνοντας την ίδια ώρα πως δεν υπάρχει απώλεια ύλης από την αποθήκη του στρατού.

Επίσης, έγινε γνωστό πως τα δύο αυτά πρόσωπα είχαν διοικητικές θέσεις οπότε δεν είχαν και πρόσβαση στις αποθήκες που υπάρχουν αυτές οι ύλες.

Δίωξη για πλημμέλημα στον πορτιέρη - Στην Αθήνα το ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς

Ξεχωριστούς δρόμους τράβηξαν οι 4 συλληφθέντες στο πλαίσιο της έρευνας για το οργανωμένο έγκλημα, με την εισαγγελία Πειραιά να ασκεί δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί όπλων μόνο στον έναν από τους συλληφθέντες.

Πρόκειται για τον πορτιέρη γνωστού κλαμπ, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε η πλημμεληματικού χαρακτήρα δίωξη, ενώ την ίδια ώρα τα δυο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου λόγω της ιδιότητάς τους.

Αντίστοιχα, το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», οδηγείται και πάλι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών λόγω αρμοδιότητας αυτής με το αδίκημα που αντιμετωπίζει να είναι επίσης πλημμεληματικής μορφής και να αφορά παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τα έως τώρα στοιχεία της δικογραφίας κακουργηματική πράξη προκύπτει μόνο για τον ένα μέλος της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού και συγκεκριμένα για το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών. Αρμόδια πηγή αναφέρει ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει σύνδεση μεταξύ των τεσσάρων.

Σεσημασμένοι οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με το OPEN, τα αδέρφια ήταν γνώριμα στις Αρχές. Ο ένας είχε συλληφθεί το 2014 με εκτοξευτήρα φωτοβολίδων και το 2020, φορώντας χειρουργική μάσκα είχε επιτεθεί σε έναν άνδρα με γροθιές στο κεφάλι ενώ το 2023 συνελήφθη για οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς δίπλωμα. Ο δεύτερος είχε καταγγελθεί για βιασμό το 2018.

Όσον αφορά το 4ο άτομο, που εργάζεται ως πορτιέρης σε νυχτερινά κέντρα, είχε συλληφθεί το 2023 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών ενώ πριν από 11 χρόνια φέρεται να είχε τραυματίσει και εγκαταλείψει μητέρα με τα δύο παιδιά της, παραβιάζοντας κόκκινο φανάρι.

Υπενθυμίζεται πως και το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» καταδικάστηκε σε 76 χρόνια φυλακής και αποφυλακίστηκε υπό όρους το 2019.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, υπό δρακόντεια μέτρα.

Τι βρέθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,

4 πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,
χειροβομβίδα,
πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,
γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,
2 κενές γεμιστήρες πιστολιού,
281 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,
φορητός ασύρματος,
αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,
υφασμάτινη θήκη πιστολιού,
αλεξίσφαιρο γιλέκο,
πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
5 μαχαίρια, από τα οποία - αναδιπλούμενα,
4 σιδερογροθιές,
ρόπαλο,
φωτοβολίδα, καπνογόνο και 4 πυρσοί,
αναβολικές ουσίες,
αμπούλες αερίου,
11 κινητά τηλέφωνα,
6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
εξωτερικός σκληρός δίσκος,
ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Σχετικές ειδήσεις