ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια φώναξαν στο Σύνταγμα κόντρα στον γάμο

Ομόφυλα ζευγάρια: Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια φώναξαν στο Σύνταγμα κόντρα στον γάμο
Χάρης Γκίκας/ Newsbomb.gr

Η ελληνική κοινωνία με ένα δυναμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα βροντοφώναξα "όχι" στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Μια μεγαλειώδη και ειρηνική διαμαρτυρία κατά του νομοσχεδίου αναγνώρισης του δικαιώματος ομόφυλων ζευγαριών πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 11/2 στο Σύνταγμα.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο σημείο και διαμαρτυρήθηκε κατά του νέου νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση. Αρκετοί από αυτούς κρατούσαν σημαίες, σταυρούς και εικόνες.

Το κάλεσμα για συγκέντρωση απηύθυνε η «Εστία Πατερικών Μελετών».

Με την επίσημη Εκκλησία να έχει πάρει αποστάσεις από λαοσυνάξεις η μη κερδοσκοπική εταιρεία τάσσεται «κατά της θεσμοθέτησης "γάμου" καί υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους, την κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας, την αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την πλατεία Συντάγματος στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε το βίντεο:

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία πρωτοστάτησε και ο γνωστός ηθοποιός, Νίκος Αναδιώτης.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσε το παρών και ο επικεφαλής της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός ο οποίος προέβη και σε δηλώσεις.

«Φωνή λαού, οργή Θεού. Συγκεντρώθηκε ο ελληνικό ςλαός για να διατρανώσει την αντίθεσή του στο επαίσχυντο νομοσχέδιο και πιστεύω ότι στο τέλος δεν θα περάσει. Βλέπετε ότι υπάρχει ισχυρή αντίδραση. Η "Νίκη" θα το καταγγείλει και μέσα στη Βουλή ως αντισυνταγματικό και βέβαι θα αγωνιστεί για να αποκαλύψει πόσο επικίνδυνο είνια για την ελληνική οικογένεια που είναι το θεμέλιο του λαού μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Νίκης.

Αυτοί είναι οι βουλευτές της ΝΔ που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών έχει προκαλέσει «εσωτερικό πόλεμο» στη Νέα Δημοκρατία με αρκετούς βουλευτές να αντιδρούν δηλώνοντας καταψήφιση.

Ειδικότερα, αρκετοί είναι εκείνοι που δεν έχουν διστάσει να πουν δημόσια την άποψη τους, καταδικάζοντας το νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση. Μάλιστα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, 15 βουλευτές έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα καταψηφίσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Αντώνης Σαμαράς, ένας από τους πρώτους που με μια τροχιοδεικτική βολή κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που είχε στείλει τη 12η Ιανουαρίου εκδήλωνε τη αντίθεσή του.

«Όχι. Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την "πυρηνική" οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας. Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια», είχε πει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Κατηγορηματικό όχι θα πουν επίσης και ο Μιλτιάδης Χρυσομάλλης έχοντας πει στο παρελθόν πως: «Θα καταψηφίσω το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που αποδίδει αυτόματα στους ομόφυλους το δικαίωμα στην υιοθεσία, θεωρώ ότι αυτό δεν οφείλουμε να το κάνουμε» και ο Ανδρέας Κατσανιώτης έχοντας αναφέρει πως «δεν είναι δικαίωμα ο γάμος, είναι θεσμός. Θεωρώ ότι κάθε επιθυμία δεν μπορεί να θεωρείται δικαίωμα. Ο γάμος είναι δομικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας» ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Παράλληλα, την εναντίωσή τους εξέφρασαν και οι Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Φώντας Μπαραλιάκος, Κώστας Καραγκούνης, με τον τρίτο να τονίζει πως «ο πρωθυπουργός θέλει ελεύθερα να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Οι αντιρρήσεις υπάρχουν και στα άλλα κόμματα και στην κοινωνία, αν ήταν μόνο στη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να πει κάποιος ότι υπάρχει κάτι δογματικό» αλλά και η Άννα Καραμανλή δήλωσε πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο για τα ομόφυλα «γιατί αυτό θα επιφέρει και τεκνοθεσία».

Να σημειωθεί πως την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο εκδήλωσαν ακόμη 8 βουλευτές, ο Βασίλης Γιόγιακας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας, η Φωτεινή Αραμπατζή και ο Γιώργος Καρασμάνης.