ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Σεραφείμ: «Όποιος βουλευτής ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου, δεν θα μπει στην εκκλησία»

Πατέρας Σεραφείμ: «Όποιος βουλευτής ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου, δεν θα μπει στην εκκλησία»

«Θα είμαι εγώ στην πόρτα. Για τον κύριο Σπανάκη, τον κύριο Δένδια. Θα στρώσω δάφνες για την κυρία Άννα Καραμανλή», υπογράμμισε ο Πατέρας Σεραφείμ εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

«Οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, αποβάλλουν την ιδιότητά τους ως μέλη της εκκλησίας», τόνισε ο πατέρας Σεραφείμ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου που έχει φέρει η κυβέρνηση στην ολομέλεια της Βουλής για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

«Το αν ήρθε ομοφυλόφιλος να ζητήσει τη βοήθειά μου, δεν θα σας το απαντήσω. Την πνευματική βοήθεια, όμως, θα τη δώσουμε σε όλους. Ο πνευματικός θα κρίνει τι σημαίνει μετάνοια. Ο ναός ανήκει στα μέλη της εκκλησίας», υπογράμμισε ακόμη.

Βουλή: Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Κατατέθηκε και επίσημα στη Βουλή αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, 21 βουλευτές κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου που αφορά στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί την Πέμπτη.

Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας υποβλήθηκαν κατά του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από την Ελληνική Λύση, τους “Σπαρτιάτες” και τη Νίκη, όπως ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει αύριο Πέμπτη (σ.σ. έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές από τη Νίκη και τους “Σπαρτιάτες”) προκειμένου να καταγραφεί η ατομική ψήφος (σ.σ. αυτή είναι η στόχευση του αιτήματος για ονομαστική ψηφοφορία), πρέπει το νομοσχέδιο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των παρόντων αλλά αυτή να μην είναι πλειοψηφία μικρότερη των 75 ψήφων. Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας θα συζητηθούν τις επόμενες ώρες.

Σχετικές ειδήσεις