ΕΛΛΑΔΑ

Πάνος Βλάχος: «Ήρθατε από τις διαφημίσεις που μου έκαναν;» - Η νέα απάντηση από το stage

Πάνος Βλάχος

Ο Πάνος Βλάχος έδωσε απάντηση για τη βία και τις αντιδράσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Άρη Πορτοσάλτε 

Νέα απάντηση - αυτή τη φορά πάνω στη σκηνή - έδωσε ο Πάνος Βλάχος για τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο στίχος του τραγουδιού «μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε».

Ο Πάνος Βλάχος, μετά την απάντηση που έδωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1 ότι θα σκεφθεί πολύ σοβαρά αν θα ξαναπεί το εν λόγω τραγούδι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, το βράδυ της Τρίτης από τη σκηνή όπου εμφανίζεται, έκανε ένα ακόμη σχόλιο: Είπε δηλαδή «Είστε καλά εσείς; Ελπίζω να μην έχετε έρθει ούτε μια φορά σε Live μου. Είναι η πρώτη φορά; Ήρθατε από τις διαφημίσεις που μου έκαναν στον ΣΚΑΪ μάλλον. Δεν είναι κακό. Όσοι ήρθατε για πρώτη φορά ξέρετε κάποιο τραγούδι μου;

Δεν είχα ποτέ την τιμή να είμαι επαναστάτης και, ξέρεις, είμαι καλό παιδί 20-30 χρόνια… Το τελευταίο διάστημα είναι φανερό ότι όλοι οι άνθρωποι, ας πούμε, που προωθούν τη βία, κινούνται κάπως έτσι. Είναι ξεκάθαρο. Σκεφτόμουν εγώ, ότι όλα τα αναρχικά στοιχεία, τα οποία όταν έκαναν μεγάλες τρομοκρατικές δηλώσεις, καθόντουσαν και άκουγαν Πάνο Βλάχο. Ζήτω η επανάσταση!».

Πάνος Βλάχος: Λέω το τραγούδι έναν χρόνο

Για τους στίχους «μέσα σε έναν σάκο βάλτε, Άδωνι και Πορτοσάλτε» έδωσε εξηγήσεις ο Πάνος Βλάχος επισημαίνοντας πως «ούτε μία στο εκατομμύριο δεν σκέφτηκα, ούτε έγραψα ποτέ κάτι για να γίνει προτροπή σε βία.

«Είναι δυνατόν να θέλω εγώ το κακό αυτών των ανθρώπων; Μόνο το καλό θέλω. Είναι αστείο μόνο και μόνο που το συζητάμε. Το μόνο που θέλω είναι να είναι καλά οι άνθρωποι, να τους συμβούν τόσο καλά πράγματα που να αλλάξουν απόψεις, ιδεολογίες, να αλλάξουν το επίπεδο της ενσυναίσθησής τους, τον τρόπο που γίνεται η προπαγάνδα, τον τρόπο που προσφέρουν κάτι σε αυτόν τον τόπο», είπε αρχικά ο Πάνος Βλάχος σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το νυχτερινό μαγαζί που εμφανίζεται.

Συνέχισε τονίζοντας πως «ούτε μία στο εκατομμύριο δεν σκέφτηκα, ούτε έγραψα ποτέ κάτι για να γίνει προτροπή σε βία. Ούτε καν σε σκέψη για βία». Συμπλήρωσε λέγοντας πως «ό,τι γράφω είναι κόντρα στη βία. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό το τραγούδι το λέω εδώ κι έναν χρόνο από την ημέρα που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη και η αγανάκτηση που είχα εκείνο το διάστημα για το πώς καλύπτονται τα πράγματα και πώς ο ένας υποστήριζε τον άλλον, ήταν ουσιαστικά στο ίδιο σακί, παράφρασα αυτόν τον στίχο. Έναν χρόνο λέγεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ να έχω αντίλογο εγώ ίσο με αυτόν που έχετε εσείς προς εμένα και την εικόνα που φτιάχνετε. Ούτε στον τρόπο που χρησιμοποιείτε την οικογένειά μου, ούτε εμένα γιατί δεν με γνωρίζετε και καλά κάνετε. Ούτε κανένας σημαντικός άνθρωπος είμαι, ούτε τίποτα».

Πάνος Βλάχος: Δεν θα σταματήσω να λέω αυτά που πιστεύω

Αμέσως μετά, ο Πάνος Βλάχος επισήμανε πως «δεν έχω κανέναν σκοπό να έρθω σε debate με εσάς (τους δημοσιογράφους). Έχετε χρόνο να φτιάξετε την εικόνα μου και την εικόνα της οικογένειάς μου και των ανθρώπων μου όπως νομίζετε, αλλά εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την τέχνη μου για να λέω τα πράγματα που εμένα με ικανοποιούν, ιδεολογικά και ψυχικά. Δεν πρόκειται να σταματήσω να λέω στιγμή αυτά που πιστεύω, να τα τραγουδάω, είτε έχει αξία είτε δεν έχει. Κάνω απόπειρα τέχνης».

Ολοκλήρωσε λέγοντας «το αν θα συνεχίσω να λέω το τραγούδι είναι δικό μου καλλιτεχνικό ζήτημα. Το τραγούδι το λέω εδώ και έναν χρόνο. Το για ποιο λόγο στοχευμένα χθες και προχθές θεωρήθηκε αυτό, ότι εγώ θέλω το κακό των ανθρώπων που διαφωνώ; Εγώ θέλω το καλό. Να είστε καλά».

Γεωργιάδης για Πάνο Βλάχο: Με μια συγγνώμη θα έληγε το θέμα

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποίησε πως δεν σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη μετά την αλλαγή στους στίχους απ’ τον Πάνο Βλάχο.

«Είμαι εν ενεργεία πολιτικός και εμείς εξ ορισμού δεχόμαστε πιο σκληρή κριτική, εγώ το αντιλαμβάνομαι και έτσι πρέπει να είναι. Αυτό που είπε ο κ. Βλάχος υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Πιστεύω ότι το έχει μετανιώσει, δεν μπορεί να θέλει να μας σκοτώσουν. Δεν είναι χιούμορ, ούτε να το λες αυτό. Νομίζω ότι με μια συγγνώμη εκ μέρους του θα έληγε το θέμα. Δεν έχει καμία ανάγκη να πει τέτοια πράγματα για να κερδίσει δημοσιότητα» είπε ο υπουργός Υγείας, αναφορικά με το «Μέσα σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε».

Πορτοσάλτε για Πάνο Βλάχο: Θα πάω στη Δικαιοσύνη να βρω το δίκιο μου

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε δήλωσε για ακόμα μια φορά ότι ο στίχος προτρέπει σε φόνο, χαρακτήρισε «ηθοποιούλη» τον Πάνο Βλάχο, ενώ δήλωσε διατεθειμένος να μιλήσουν και υπενθύμισε ότι θα διατρέξει στη Δικαιοσύνη.

«Ό,τι ήταν να πω, το είπα χθες. Το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω σήμερα είναι το εξής: μεροκαματάκι για να τσιμπήσουμε λίγο από τον λαϊκισμό, λίγο από το λούμπεν… Υπάρχουν τηλεοπτικά προϊόντα που ψωνίζουν από το λούμπεν. Αυτό που εξετάζουμε είναι η παρακίνηση στον φόνο, η παρότρυνση στον φόνο. Δηλαδή, πάρε το πιστόλι, καθάρισε, για να τον βάλουμε μέσα στον σάκο. Αυτό εξετάζουμε, το υπόλοιπο είναι για να βγαίνουν μερικά μεροκάματα. Αλλά η ουσία είναι αυτή, η παρότρυνση σε φόνο», ανέφερε ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Εγώ πάντως είμαι διατεθειμένος να πάω σε μια καφετέρια, που θα είναι η εξέδρα που σηκώνει τα πανό, ο ηθοποιούλης, που λέει ο Μπάμπης, όλοι αυτοί που θέλουν το κακό μου και να μιλήσω μαζί τους. Μπορώ να αντιμετωπίσω ό,τι κουβαλάνε μέσα στο μυαλό τους. Όπλα δεν μπορώ να αντιμετωπίσω. Θα πάω στη Δικαιοσύνη να βρω το δίκιο μου. Να ακούσω τη Δικαιοσύνη τι έχει να μου πει».