ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Η εξέλιξη μετά την πλημμύρα στη λίμνη Κάρλα – Δορυφορικές εικόνες

Κακοκαιρία Daniel: Η εξέλιξη μετά την πλημμύρα στη λίμνη Κάρλα – Δορυφορικές εικόνες

Απεικόνιση της εξέλιξης της λίμνης Κάρλας μετά το «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία.

Δορυφορικές εικόνες από την εξέλιξη της πλημμύρας στη λίμνη Κάρλα στη Μαγνησία, μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel, έδωσε στη δημοσιότητα ο δορυφόρος Sentinel–2.

Στο παρακάτω βίντεο, παρουσιάζεται η εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας από την κακοκαιρία Daniel, που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη Θεσσαλία. Οι πλημμύρες σημειώθηκαν από την 5η Σεπτεμβρίου 2023 στην περιοχή καθώς αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού και των παραποτάμων του.

Η έκταση της λίμνης Κάρλας άρχισε μεγαλώνει απότομα αμέσως μετά τις ραγδαίες βροχοπτώσεις, φτάνοντας και ξεπερνώντας τα 180.000 – 190.000 στρέμματα στο μέγιστο της έκτασης, το οποίο παρατηρήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου του 2023. Η έκταση διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα (περισσότερα από 120.000 – 140.000 στρέμματα) με τάση συρρίκνωσης.

Η έκταση της λίμνης Κάρλας τη 12η Φεβρουαρίου 2024 ανέρχεται περίπου στα 140.000 στρέμματα, σύμφωνα με τα τελευταία δορυφορικά δεδομένα που ανέλυσε και επεξεργάσθηκε η υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo.gr.

Σχετικές ειδήσεις