ΕΛΛΑΔΑ

Κορινθία: Τι εξετάζουν οι Αρχές στην οικογένεια των παλαιοχριστιανών - Ανησυχίες για αιμομιξία

Κορινθία: Τι εξετάζουν οι Αρχές στην οικογένεια των παλαιοχριστιανών - Ανησυχίες για αιμομιξία

Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη

Με το βλέμμα στραμμένο στην οικογένεια των παλαιοχριστιανών είναι οι Αρχές, μετά τη σύλληψη του 45χρονου πατέρα και τις πρώτες εικασίες για φαινόμενο αιμομιξίας ανάμεσα στα μέλη της.

Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας που ζούσε σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία συνελήφθη το πρωί της Κυριακής. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για τον νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο. Ο 45χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη (21/2).

Σημειώνεται πως κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί πού θα μεταφερθεί. Κάτι τέτοιο όμως, μέλος της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» διέψευσε, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA.

Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας

Μιλώντας στο Mega, η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη ανέφερε πως πρόκειται για μία πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς οι γονείς ευθύνονται για το γεγονός ότι τα παιδιά της οικογένειας δεν φοιτούν σε σχολείο. «Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έλεγχος στα παιδιά. Είχαν πάει στην αδερφή τους και χθες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Υπάρχουν αδικήματα εναντίον των γονέων, που έχουνε εκθέσει τα παιδιά τους σε κίνδυνο. Πρόκειται για πλημμεληματικού χαρακτήρα άδικες πράξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα όμως, οι Αρχές ερευνούν και το ενδεχόμενο της αιμομιξίας. «Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega o Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.

Ο δικηγόρος του πατέρα της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι ο πελάτης του κατασυκοφαντείται, διότι δεν υπάρχει υπόθεση αιμομιξίας. «Τα αδικήματα του πατέρα δεν είναι ικανά για να διατηρήσουν την κράτηση».

Επιπλέον, ο κ Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε ότι στους δύο γονείς δεν έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα των παιδιών και ο εντολέας του δεν κατηγορείται για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κι ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρόπουλος προέτρεψε τον πελάτη του να αποκαλύψει το μέρος που βρίσκονται τα παιδιά του με την μητέρα του

Στο νοσοκομείο ο πατέρας

Στο νοσοκομείο ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Τα παιδιά των παλαιοχριστιανών αποκαλύπτουν πώς ζουν

«Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν άσχετος. Για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς», είπε στο Μega ένα από τα συνολικά 6 παιδιά του 45χρονου που συνελήφθη. Εδώ και τέσσερα χρόνια ζει με την οικογένειά του χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό μέσα σε ένα λαγούμι έξι μέτρα κάτω από τη γη.

«Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί» είπε το παιδί. Σύμφωνα με το Mega, για διασκέδαση προσφεύγει σε μια σκουριασμένη κούνια, πεταμένα ποδήλατα δίπλα σε ένα σκουπιδότοπο και για συντροφιά ένα σκυλάκι αλυσοδεμένο και τρομαγμένο κάτω από ένα χαρτόνι.

Αντίστοιχα, η Παρασκευή, μητέρα ενός βρέφους, είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Περιγράφει πώς επιτέθηκε στους αστυνομικούς με ξύλα όταν τους είδε να περνούν χειροπέδες στον πατέρα της. «Κι εκεί πήρα ένα ξύλο σάπιο και επιτέθηκα στον αστυνομικό και θεώρησα ότι έπρεπε να αμυνθώ. Τώρα γιατί ήρθαν κάτι Ούννοι εδώ πέρα λες και είμαστε πρωτοϊστορική εποχή δεν ξέρω».