ΕΛΛΑΔΑ

Κορινθία: Στο νοσοκομείο ο πατέρας των παλαιοχριστιανών - Πώς ζούσαν τα παιδιά της οικογένειας

Κορινθία: Στο νοσοκομείο ο πατέρας των παλαιοχριστιανών - Πώς ζούσαν τα παιδιά της οικογένειας

Ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών παραμένει κρατούμενος και θα απολογηθεί στον εισαγγελέα την Τετάρτη

Σε άθλιες συνθήκες ζουν τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών» που εντοπίστηκαν έπειτα από επιχείρηση της ΕΚΑΜ στο λαγούμι έξι μέτρων στην Κορινθία. Τα μεγαλύτερα παράτησαν το σχολείο και τα μικρότερα δεν φαίνεται να πήγαν ποτέ.

Σύμφωνα με το MEGA, στο λαγούμι έξι μέτρων μένουν ο 15χρονος Νίκος, ο 11χρονος Χριστόφορος, η 6χρονη Ξένη και ένα βρέφος με μητέρα την Παρασκευή. Μιλώντας στο MEGA ο 11χρονος Χριστόφορος ανέφερε πως άφησε το σχολείο στο Δημοτικό, σημειώνοντας: «Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν στη βοσκή γιατί τα ζωντανά τα βοσκάω εγώ κυρίως».

Από την άλλη, ο 15χρονος αδερφός του, ο Νίκος, ανέφερε ότι από τη στιγμή που εγκαταστάθηκαν στο λαγούμι, δεν έχουν έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. «Δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί κιόλας. Κάποιοι έχουν παιδιά, αλλά γενικά όχι κάνω παρέα με τα παιδιά της κοινότητας».

Για διασκέδαση φέρεται να είχαν μια σκουριασμένη κούνια, πεταμένα ποδήλατα δίπλα σε ένα σκουπιδότοπο και ένα αλυσοδεμένο σκυλάκι που εντοπίστηκε στο λαγούμι.

«Πήρα ένα ξύλο σάπιο και επιτέθηκα στον αστυνομικό»

Με τη σειρά της η Παρασκευή, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στην επίθεση που έκανε σε έναν αστυνομικό, ο οποίος προσπάθησε να κάνει έλεγχο στο σημείο που μένουν. «Πήρα ένα ξύλο σάπιο και επιτέθηκα στον αστυνομικό και θεώρησα ότι έπρεπε να αμυνθώ. Τώρα γιατί ήρθαν κάτι Ούνοι εδώ πέρα λες και είμαστε πρωτόιστορική εποχή δεν ξέρω», είπε χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί, πάντως, μετέφεραν 15χρονο Νίκο στο νοσοκομείο «Παίδων» έπειτα από εισαγγελική εντολή, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθεί. Παράλληλα, αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του και εξετάζεται το ενδεχόμενο της αιμομιξίας.

Στο μεταξύ, ο πατέρας των «παλαιοχριστιανών» διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, που παραμένει προσωρινά κρατούμενος μέχρι την απολογία του την Τετάρτη, αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το Mega.

Νωρίτερα, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως διέταξε να διενεργηθεί ελέγχος για το καθεστώς εργασίας του πατέρα της οικογένειας παλαιοχριστιανών. Με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ είπε για την υπόθεση: «Έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από Κόρινθο, για να δούμε που υπηρετεί και με ποιο καθεστώς. Εχω ζητήσει από αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχο».

Ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου, Νίκος Γουρνής, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως ο εν λόγω άνδρας το 2020 πήγε στον δήμο του με μετάταξη το για λόγους υγείας.