ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό των αγροτών οι γυναίκες: «Πρέπει επιτέλους να δικαιωθούμε»

Στο πλευρό των αγροτών οι γυναίκες: «Πρέπει επιτέλους να δικαιωθούμε»

Δεκάδες γυναίκες βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών που έχουν κατακλύσει το Σύνταγμα με τα τρακτέρ τους

Στο πλευρό των αγροτών που έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα προκειμένου να ακουστούν τα αιτήματά τους, βρίσκονται οι σύζυγοί τους επισημαίνοντας πως «πρέπει επιτέλους να δικαιωθούμε».

«Είμαι από πολύ μικρή ηλικία σ’ αυτό το επάγγελμα. Οι καιροί όμως άλλαξαν. Δεν υπάρχει μέλλον», είπε μία γυναίκα από τη θέση της μέσα στο τρακτέρ. Συμπλήρωσε πως «ζητάμε βασικά πράγματα. Έπρεπε να τα είχαμε εδώ και χρόνια. Ο Πρωθυπουργός και πολλοί πολιτικοί έχουν παραδεχθεί πως έχουμε δίκιο. Ο κόσμος είναι μαζί μας. Πρέπει επιτέλους να δικαιωθούμε»

Ερωτηθείσα αν έχει μέλλον ως προς το να δημιουργήσει οικογένεια, η ίδια απάντησε «πλέον, όχι δεν υπάρχει». Πρόσθεσε πως «ποτέ δεν σκέφτηκα να αλλάξω επάγγελμα. Πλέον όμως το σκέφτομαι».

Τόνισε ότι η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα δεν είναι εκδρομή. Επισήμανε πως πρέπει να δοθεί λύση. «Τα μηχανήματα κατέβηκαν για σοβαρούς και διαχρονικούς λόγους. Κατέβηκαν για το αγροτικό ρεύμα, για το πετρέλαιο και τη νέα κοινή αγροτική πολιτική», υπογραμμίζοντας πως «κανείς δεν ήξερε τι υπέγραφε».