ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις εκτελεστών για δολοφονίες σε Βάρη-Κέρκυρα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το Newsbomb.

Συλλήψεις εκτελεστών για δολοφονίες σε Βάρη-Κέρκυρα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το Newsbomb.

Πρόκειται για μία από τις πιο αιμοσταγείς εγκληματικές οργανώσεις πληρωμένων δολοφόνων στα Βαλκάνια

Νέες εικόνες και βίντεο ντοκουμέντα σχετικά με τους εκτελεστές στις δολοφονίες σε Βάρη και Κέρκυρα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Οι δυο δολοφονίες είχαν πραγματοποιηθεί το 2020.

Αναλυτικότερα, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης της σερβικής μαφίας που δρούσε στην Ελλάδα και προχώρησε σε τέσσερις δολοφονίες το 2020 στη Βάρη και στην Κέρκυρα προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εκπροσώπου Τύπου Κωνσταντίας Δημογλίδου και του Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγου Φώτη Νουίτση.

Πρόκειται για μία από τις πιο αιμοσταγείς εγκληματικές οργανώσεις πληρωμένων δολοφόνων στα Βαλκάνια που δεν δίσταζαν ακόμα και να τεμαχίσουν τα θύματά τους, ενώ έπαιρναν τεράστια χρηματικά ποσά για μία εκτέλεση.

Μετά από διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας ένα από τα μέλη της οργάνωσης, εκτελεστής άγριας δολοφονίας συνελήφθη στη χώρα μας, ενώ ακόμα 7 μέλη συνελήφθησαν στη Σερβία και 2 στην Ισπανία.

Παράλληλα σύμφωνα με τον Alpha επιστρατεύτηκαν χάκερ εναντίον εκτελεστών και «έσπασαν» κρυπτογραφημένες συνομιλίες.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο του OPEN:

Ετοίμαζαν μακελειό σε εμπορικό κέντρο

Συνολικά στην οργάνωση συμμετείχαν 39 άτομα, εκ των οποίων 8 φυσικοί αυτουργοί, 8 ηθικοί αυτουργοί και 23 συνεργοί, που επιχειρούσαν με πληροφοριοδότες οι οποίοι αναζητούσαν τα θύματά τους και αφού τους εντόπιζαν τους έστηναν ενέδρα για να τους εκτελέσουν.

Η οργάνωση, στην Ελλάδα προχώρησε σε δύο άγρια φονικά το 2020, στη Βάρη Αττικής και στην Κέρκυρα, ενώ ετοίμαζαν μακελειό σε πολύ γνωστό εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό της δράσης τους πως για μία δολοφονία έλαβαν το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δεν δίσταζαν να τεμαχίσουν τα θύματά τους με απόλυτη αγριότητα.

Στη Βάρη εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο αλλοδαπούς, σε κατάστημα εστίασης, την ώρα που γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους, ενώ στην Κέρκυρα, εντοπίστηκαν δύο αλοδαποί υπήκοοι Μαυροβουνίου και Σερβίας, με πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς, εντός οχήματος σε αυλή κατοικίας.

Μάλιστα το θράσος των εκτελεστών ήταν τέτοιο που, αδιαφορώντας για παράπλευρες απώλειες δεν δίστασαν να μπουν σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκονταν τα θύματά τους, προκειμένου να τους εκτελέσουν, ωστόσο τους έχασαν, καθώς καθυστέρησαν τα όπλα, με αποτέλεσμα να μη γίνει η εκτέλεση.

Ουσιαστικά πρόκειται για μέλη αντίπαλης οργάνωσης που συνενώθηκαν με άλλες οργανώσεις των δυτικών Βαλκανίων για τον εντοπισμό των αλλοδαπών και την εκτέλεση των ανθρωποκτονιών, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. συνεργάστηκε με τις αρχές της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας αλλά και την Europol, με τεχνικές ψηφιακές έρευνες μεγάλης έκτασης και όγκου προχωρώντας έτσι στην πλήρη διακρίβωση της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων.

Πώς ήρθαν στην Ελλάδα

Τα μέλη της σπείρας λειτουργούσαν με σαφή ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, καθώς άλλοι ήταν υπεύθυνοι για την ενοικίαση κατοικίων, την ενοικίαση οχημάτων ή την προμήθεια των όπλων και του εξοπλισμού και άλλοι είχαν τον ρόλο των εκτελεστών. Έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία κάθε μέλους και ο βαθμός της εμπλοκής τους αλλά και ο βαθμός των στελεχών.

Όταν εντόπισαν τους στόχους τους στη χώρα μας εισήλθαν στο εσωτερικό με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, μέσω μονοπατιών διακινητών μεταναστών και χρησιμοποιώντας μέσα κάλυψης, μάσκες, γάντια, ακόμα και στολές δυτών παρακολουθούσαν τα θύματά τους προετοιμάζοντας τα χτυπήματά τους.

Σχετικές ειδήσεις