ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΡΙΧΤΕΡ-ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμοί Κεφαλονιάς: Προσεισμοί ή φυσική ακολουθία; Ανησυχία στους κατοίκους - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμοί Κεφαλονιάς: Προσεισμοί ή φυσική ακολουθία; Ανησυχία στους κατοίκους - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Για σεισμικό κενό έκανε λόγο ο Άκης Τσελέντης αν και καθησύχασε...προς το παρόν 

Για σμήνος σεισμών έκανε λόγο εκ νέου ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σχολιάζοντας τα σεισμικά φαινόμενα στην Κεφαλονιά.

«Σμήνος σημαίνει, πολλούς σεισμούς στην ίδια περιοχή με περίπου τα ίδια μεγέθη», εξήγησε και πρόσθεσε ότι «συνήθως όταν έχουμε ένα σμήνος, όχι πάντα, αλλά συνήθως δεν καταλήγουμε σε έναν μεγάλο σεισμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο. «Το όχι αισιόδοξο σενάριο θα ήταν να επρόκειτο για μια σειρά προσεισμών, οι οποίοι καταλήγουν σε ισχυρό σεισμό. Δεν είμαι υπερ της δεύτερης άποψης προς το παρόν», τόνισε μιλώντας στο ACTION.

Διευκρίνισε πάντως, όπως είχε αναφέρει και σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr , ότι πρέπει να συνεχιστεί η μελέτη του φαινομένου.

«Αν συνεχιστεί έτσι με τον ίδιο ρυθμό αυτή η δραστηριότητα, γιατί μέσα σε 5-6 μέρες έχουμε καταγράψει 200 σεισμούς, θα χρειαστούμε 3-4 μέρες ακόμα για να σταθεροποιηθεί το αποτέλεσμα. Το 200 μπορεί φαίνεται εντυπωσιακό αλλά για εμάς, για τα τεστ που κάνουμε είναι λίγο», είπε.

Ωστόσο σε άλλο σημείο προειδοποίησε για την περίφημη παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά. «Νομίζω πως δεν έχει γίνει άρση της επικινδυνότητας στην παραλία του Μύρτου. Είναι πολύ μεγάλο λάθος να κατακλύζεται από πλήθος τουριστών», σχολίασε και τόνισε πως προτεραιότητα πρέπει να είναι η ασφάλεια και μετά ο τουρισμός

Αναφέρθηκε τέλος και σε όσα ακούγονται για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία λέγοντας: «Ο σεισμός μπορεί να γίνει αύριο , σε ένα χρόνο ή και σε δέκα χρόνια, δεν υπάρχει κάτω νεότερο».

Τσελέντης: «Να μην υπάρχει ανησυχία προς το παρόν»

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως το 1953 που είχαμε την ακολουθία των 7 Ρίχτερ είχε καταστραφεί όλο το νησί, οπότε έκτοτε η Κεφαλονιά έχει χτισθεί με πολύ καλούς σεισμικούς όρους. «Είναι από τα καλύτερα φτιαγμένα νησιά», ανέφερε.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι ανησυχεί για ένα σεισμικό κενό που μπορεί να δώσει 6 με 6,5 Ρίχτερ.

Σχετικές ειδήσεις