ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της 6ης ΥΠΕ με τον ΕΟΔΥ - Θα εμβολιαστούν 20 επαφές του φοιτητή

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της 6ης ΥΠΕ με τον ΕΟΔΥ - Θα εμβολιαστούν 20 επαφές του φοιτητή

Ο νεαρός, τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Πάτρας ενώ αναμένεται ο εμβολιασμός 20 ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί του όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της 6ης ΥΠΕ με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Στην Πάτρα έφταε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά την εμφάνιση και τρίτου κρούσματος μηνιγγίτιδας στην πόλη, σε φοιτητή του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την 6η ΥΠΕ για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο νεαρός είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη αναμένεται να εμβολιαστούν κατά της μηνιγγίτιδας 20 άτομα, τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με τον φοιτητή και τα εμβόλια έχουν ήδη παραγγελθεί.

Το δεύτερο κρούσμα, μία φοιτήτρια, βρίσκεται νοσηλευόμενη εκτός ΜΕΘ πλέον στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, ενώ η εξέλιξή της ειναι σταθερά θετική.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο κ. Καρβέλης τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, καθώς από την πρώτη στιγμή τόσο η 6η ΥΠΕ όσο και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα, τηρώντας αυστηρά το σχετικό πρωτόκολλο.

Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να διασκεδάσει στην Πάτρα, καθώς όπως είπε το περιβάλλον είναι απολύτως ασφαλές.

Στη σύσκεψη της 6ης ΥΠΕ με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ συζητήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης καθώς και του εμβολιασμού των 20 επαφών, αλλά και η ενημέρωση των δύο πανεπιστημίων της Πάτρας και των αρχών τους.