ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτο σοβαρό περιστατικό στα τρένα μέσα σε δυόμισι μήνες - Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα

Τρίτο σοβαρό περιστατικό στα τρένα μέσα σε δυόμισι μήνες - Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα
Φωτ.: Eurokinissi

Μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο 

Τρία σοβαρά περιστατικά με τρένα έχουν σημειωθεί μέσα σε μόλις 2,5 μήνες προκαλώντας μέγιστη ανησυχία για την κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο ιδίως την στιγμή που παραμένει ανοιχτή την πληγή της τραγωδίας των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου καταγράφηκε και νέα παραβίαση κόκκινου σηματοδότη από την αμαξοστοιχία 2235 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια, σημαίνοντας συναγερμό σε υπουργείο Μεταφορών, ΟΣΕ και Hellenic Train.

Σύμφωνα με το MEGA είναι το τρίτο περιστατικό με τα δύο προηγούμενα να είχνα καταγραφεί στις 29/12 και στις 18/2. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο μηχανοδηγός παραβίασε το κόκκινο, στον κόμβο των Αχαρνών. Ο οδηγός επί τόπου ενημέρωσε, κράτησε σταθερή την αμαξοστοιχία για 1,5 λεπτό προκειμένου να ελέγξει ο ελεγκτής αν έρχεται άλλο τρένο, κάτι που έγινε.

Το περιστατικό του Σαββάτου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων, οι παραβιάσεις κόκκινων σηματοδοτών από τρένα της Hellenic Train καθώς και τα περιστατικά ακινητοποίησης και πολύωρων καθυστερήσεων αμαξοστοιχιών της ιταλικής εταιρείας, εξαιτίας των συχνών τεχνικών προβλημάτων έχουν λάβει μορφή επικίνδυνης χιονοστιβάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου καταγράφηκε και νέα παραβίαση κόκκινου σηματοδότη από την αμαξοστοιχία 2235 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια, σημαίνοντας συναγερμό σε υπουργείο Μεταφορών, ΟΣΕ και Hellenic Train.

«Η κουλτούρα ασφαλείας που υπήρχε παλαιότερα στον σιδηρόδρομο έχει αρχίσει να φθίνει επικίνδυνα», διαπιστώνουν έμπειρα στελέχη με αποτέλεσμα, όπως τονίζουν, «τα περιστατικά που αφορούν παραβιάσεις της ασφαλούς κυκλοφορίας και πιστής τήρησης των αντίστοιχων κανόνων να αυξάνονται».