ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επιχείρηση για μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης

Νέα επιχείρηση για μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης

Νέα μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών για τους μετανάστες

Πριν ακόμα στεγνώσει καλά καλά το μελάνι, για τις καραβιές μεταναστών που φτάνουν στην Κρήτη, οι λιμενικές αρχές βρίσκονται σε νέο συναγερμό.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του νησιού προς την πλευρά των Καλών Λιμένων, για σκάφος με μετανάστες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 80-85 άτομα, για τα οποία υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας 24 μετανάστες -όλοι άντρες, ανάμεσα τους και ανήλικοι- εντοπίστηκαν στα Καπετανιανά, προκαλώντας για μία ακόμη φορά την κινητοποίηση των αρχών. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών και την εκκίνηση της διαδικασίας της ταυτοποίησης οι 24 αλλοδαποί θα μετακινηθούν στο Ηράκλειο και θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΤΕΛ στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Στον ίδιο χώρο εξάλλου, φιλοξενούνται και οι 31 που είχαν εντοπιστεί στην Κυριακή στην Τρυπητή του Δήμου Γόρτυνας. Στη διακίνηση της ομάδας αυτής φέρεται να εμπλέκεται ένας 23χρονος Αιγύπτιος ο οποίος και συνελήφθη. Ο συλληφθείς ήταν ο χειριστής της ξύλινης λέμβου η οποία ξεκίνησε από το Τομπρούκ στις 8 Μαρτίου μεταφέροντας τους μετανάστες στη νότια Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε ένας από τους 31 αλλοδαπούς είχε καταβάλει στους διακινητές το ποσό των 2.500 - 3.000 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στο Ρέθυμνο με αιμομιξία: Έγκυος 13χρονη από τον 15χρονο αδερφό της

Ηράκλειο: Γρονθοκόπησε τη φίλη του και για να ξεφύγει πήδηξε από το μπαλκόνι

Κορινθία: «Δεν ήθελε να μας ακολουθήσει», λέει ο παλαιοχριστινός για την εξαφάνιση του γιου του