ΕΛΛΑΔΑ

Μια ακόμη βάρκα με μετανάστες νότια της Κρήτης - Είναι η τρίτη σε 24 ώρες

Μια ακόμη βάρκα με μετανάστες νότια της Κρήτης - Είναι η τρίτη σε 24 ώρες

Όλοι φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους ενώ τις επόμενες ώρες με την μέριμνα του Λιμενικού Σώματος θα μεταφερθούν στα Σφακιά

Μία ακόμη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκε στη νότια Κρήτη. Σύμφωνα με το Λιμενικό, μια μικρή βάρκα στην οποία επέβαιναν 35 άτομα έφτασε στην παραλία της Τρυπητής στα νότια της Γαύδου. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, πρόκειται για 27 άντρες, 6 παιδιά και δυο γυναίκες. Οι 22 δηλώνουν Αιγύπτιοι και οι υπόλοιποι από Μπαγκλαντές και Σουδάν.

Όλοι φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους ενώ τις επόμενες ώρες με την μέριμνα του Λιμενικού Σώματος θα μεταφερθούν στα Σφακιά. Χθες το βράδυ εξάλλου, σε απόσταση 60 ν.μ. ανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, εντοπίστηκε πλοιάριο με περίπου 90 άτομα. Το πλοίο μεταφέρθηκε στους Καλούς Λιμένες όπου αποβιβάστηκαν και παραμένουν προσωρινά οι μετανάστες.

Σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων μεταφέρθηκαν οι 60 μετανάστες που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παλαιόχωρας στην περιοχή ΚΕΡΑΤΙΔΕΣ στην Παλαιόχωρα σε ένα ξύλινο σκάφος. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμάνι της Παλαιόχωρας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του Κ.Υ. Κανδάνου και στη συνέχεια με λεωφορεία, οδηγήθηκαν στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων στον Καλαθά.