ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία καρκινοπαθούς στην Κρήτη: «Βρέθηκε μπροστά σε έναν τοίχο» - Συγκλονίζει ο ξάδερφος του

Αυτοκτονία καρκινοπαθούς στην Κρήτη: «Βρέθηκε μπροστά σε έναν τοίχο» - Συγκλονίζει ο ξάδερφος του

«Το φάρμακο δεν υπήρχε πουθενά, πάθαμε πλάκα, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει», είπε μεταξύ άλλων ο ξάδερφος του ηλικιωμένου που αυτοκτόνησε στην Κρήτη

Σοκ και θλιψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία η τραγωδία που σημειώθηκε στην Κρήτη, όπου ένας καρκινοπαθής μην αντέχοντας άλλο τους πόνους έβαλε τέλος στη ζωή του. Στην κάμερα του MEGA, μίλησε ο ξάδερφος του 72χρονου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ξάδερφος του 72χρονου μίλησε για τους αφόρητους πόνους του ηλικιωμένου αλλά και για το «άφαντο» φάρμακο.

«Τέλη Δεκέμβρη διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα. Ξεκίνησε η διαδικασία για να μπορέσει να κάνει θεραπείες. Το ραντεβού κλείστηκε για τέλος Φλεβάρη μετά από 2 μήνες. Ο όγκος είχε πάει στα 9,5 εκατοστά, είχε αρχίσει να αισθάνεται πόνου.

Βρίσκουμε ότι το κόστος (σ.σ. του φαρμάκου) ήταν στα 11,75 ευρώ και χρειάζονταν 3 φιαλίδια. Το φάρμακο δεν υπήρχε πουθενά, πάθαμε πλάκα, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά ο ξάδερφος του 72χρονου.

Στη συνέχεια εξήγησε πως μετά από κάποιες προσπάθειες σε τοπικό ραδιόφωνο αλλά και την εμπλοκή ενός βουλευτή, βρέθηκε το φάρμακο κλείστηκε το ραντεβού της χημειοθεραπείας για σήμερα, Τετάρτη. Ωστόσο, ο ηλικιωμένος μη μπορώνοντας να αντέξει τους πόνους έβαλε τέλος στη ζωή του δύο μέρες νωρίτερα...

«Ήταν τόσο απογοητευμένος από την κατάσταση την όλη. Βρέθηκε μπροστά σε έναν τοίχο».