ΕΛΛΑΔΑ

Γαύδος: Τιτάνια η προσπάθεια του Λιμενικού για τον εντοπισμό και τη μεταφορά των μεταναστών

Γαύδος: Τιτάνια η προσπάθεια του Λιμενικού για τον εντοπισμό και τη μεταφορά των μεταναστών

Καθημερινό το φαινόμενο με «καραβιές» μεταναστών να φθάνουν στην ακριτική Γαύδο και την Κρήτη.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση ασφαλούς μεταφοράς των μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν από χθες μέχρι σήμερα στην παραλία της Τρυπητής, στην ακριτική Γαύδο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, άνδρες του Λιμενικού σε Χανιά και Ρέθυμνο έστησαν επιχείρηση κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες να εντοπίσει τη δεύτερη βάρκα που μετέφερε 65 συνολικά μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, σε διεθνή αρχικά ύδατα.

Σκάφος του Λιμενικού απέπλευσε από την Αγ. Γαλήνη και παρέλαβε 28 συνολικά άτομα, τα οποία αποβιβάστηκαν τελικά στη Χώρα Σφακίων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων στον Καλαθά Ακρωτηρίου.

Ακόμα ένα σκάφος του Λιμενικού επιχείρησε να ταξιδέψει για Γαύδο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, λόγω των θυελλωδών νοτιοανατολικών ανέμων.

Στο μεταξύ, με μέριμνα του Λιμεναρχείου Χανίων, δόθηκε προτεραιότητα στην μεταφορά μιας γυναίκας που ταξίδευε με τα τρία παιδιά της -δύο κορίτσια και ένα αγόρι 3-10 ετών.

Σημειώνεται ότι στη Γαύδο παραμένουν 63 άτομα, μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι και να καταστεί εφικτή η μεταφορά τους.

Πρόκειται για το πέμπτο περιστατικό από το Σάββατο μέχρι και σήμερα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά σώθηκαν 280 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Ξανθόπουλος: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο - Πώς έγινε η μοιραία σύγκρουση

Ένταση έξω από το Ολύμπιον - Διαμαρτυρίες για την προβολή ταινίας με προκλητική αφίσα κατά του Ιησού

Πάτρα: Βαριά «καμπάνα» στον 41χρονο «νταή» που έκανε άνω κάτω τα Δικαστήρια