ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Έκλεψαν τσαντάκι με 50.000 ευρώ και εξοπλισμό από αποθήκη αξίας 98.000 ευρώ

Ρόδος: Έκλεψαν τσαντάκι με 50.000 ευρώ και εξοπλισμό από αποθήκη αξίας 98.000 ευρώ

Ρόδος: Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν συνολικά τέσσερις κλοπές – Και ανήλικοι μεταξύ των δραστών

Συνολικά τέσσερις κλοπές τις οποίες φέρονται να διέπραξαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), όπου σε μία εκ των περιπτώσεων αφαιρέθηκε τσαντάκι με 50.000 ευρώ και σε μία άλλη, εξοπλισμός αξίας 98.000 ευρώ!

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, στην πρώτη περίπτωση, οδηγός βυτιοφόρου ανέβηκε στην ταράτσα για τον εφοδιασμό πετρελαίου θέρμανσης και όταν επέστρεψε, διαπίστωσε, ότι το τσαντάκι με όλες τις εισπράξεις της ημέρας, που ξεπερνούσαν τις 50.000 ευρώ είχε κάνει... φτερά!

Σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Μαρτίου στη Ρόδο και μόλις την περασμένη Τετάρτη (20/3) εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι από τις έρευνες που έκαναν, το οποίο διαπίστωσαν πως δράστες είναι τρεις Ρομά, ηλικίας 15, 18 και 13 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο οδηγός του βυτιοφόρου άφησε το τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, διάφορες κάρτες τραπεζών, τρεις τραπεζικές επιταγές και ένα ρολόι μέσα στο όχημά του και ανέβηκε στην ταράτσα του κτηρίου, το οποίο εφοδίαζε με πετρέλαιο θέρμανσης.

Ωστόσο όταν επέστρεψε στο όχημά του, διαπίστωσε ότι το τσαντάκι μαζί με το περιεχόμενό του θα είχε εξαφανιστεί. Ακολούθως κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστες της κλοπής είναι τρεις Ρομά και ειδικότερα, ένας 15χρονος ένας 13χρονος καθώς και μία 18χρονη ομόφυλή τους.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή τους εντοπίστηκε ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν στις μετακινήσεις, το οποίο και κατασχέθηκε. Οι εμπλεκόμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ωστόσο, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Η αποθήκη και ο εξοπλισμός των 98.000 ευρώ

Η δεύτερη περίπτωση, αφορά τη διάρρηξη αποθήκης που έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο και από την οποία αφαιρέθηκε εξοπλισμός αξίας περίπου 98.000 ευρώ!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η διάρρηξη στην αποθήκη επιχείρησης έγινε το χρονικό διάστημα από τις 19 έως τις 24 Απριλίου 2023 και εξιχνιάστηκε προχθές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Ως δράστης φέρεται ένας 15χρονος Ρομά ο οποίος κατηγορείται και στην παραπάνω περίπτωση κλοπής των χρημάτων μέσα από το βυτιοφόρο. Σε αυτή την περίπτωση ο ανήλικος Ρομά φέρεται να αφαίρεσε από την αποθήκη υλικό μηχανολογικού εξοπλισμού – κατασκευών αξίας περίπου 98.000 ευρώ.

Και για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία ο 15χρονος Ρομά θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Οι άλλες κλοπές

Για την παραβίαση φορτηγού αυτοκινήτου κατηγορούνται δύο Ρομά ηλικίας 41 και 14 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι, αφαίρεσαν καλώδια και κομπρεσέρ συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Και αυτή η περίπτωση εξιχνιάστηκε προχθές (20/3), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι δύο εμπλεκόμενοι εντόπισαν στις 14 Μαρτίου 2024 το φορτηγό και αφού το παραβίασαν αφαίρεσαν από το πίσω μέρος αυτού, διάφορα καλώδια αξίας 800 ευρώ και ένα κομπρεσέρ αξίας 700 ευρώ.

Το κομπρεσέρ εντοπίστηκε στην κατοχή τους από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Τέλος, για κλοπή μοτοποδηλάτου, το οποίο μάλιστα φρόντισε να βάψει για να μην αναγνωρίζεται αλλά και να αφαιρέσει την πινακίδα του, κατηγορείται 27χρονος στη Ρόδο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο εμπλεκόμενος αφαίρεσε το μοτοποδήλατο που ήταν σταθμευμένο στην πόλη της Ρόδου στις 18 Μαρτίου 2024 και άμεσα το έβαψε και έβγαλε και την πινακίδα κυκλοφορίας ώστε να μην αναγνωρίζεται.

Το δίκυκλο εντοπίστηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του, ενώ σε βάρος τού 27χρονου σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου που εξιχνίασε και αυτή την υπόθεση, ποινική δικογραφία, με την οποία θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη Αρωγή: Πραγματοποιήθηκε νέα καταβολή ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την Ουκρανία - Ποια συγκάλυψη στα Τέμπη;

25η Μαρτίου στα νησιά των καπεταναίων και των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης