ΕΛΛΑΔΑ

Γρηγόρης Λέων για δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Από την αρχή τα δεδομένα μου έδειχναν την ενοχή της»

Γρηγόρης Λέων για δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Από την αρχή τα δεδομένα μου έδειχναν την ενοχή της»
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα της Τζωρτζίνας
Eurokinissi

Ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση επεβλήθη στη Ρούλα Πισπιρίγκου

«Από την αρχή τα δεδομένα μου έδειχναν την ενοχή της» είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Το δικαστήριο κρίνει με βάση όλα τα στοιχεία και την άποψη όλων των ειδικών», είπε αρχικά ο Γρηγόρης Λέων. Συμπλήρωσε πως «η δική μου επιστημονική άποψη έμεινε σταθερή. Ένας ιατροδικαστής οφείλει να σκέφτεται απλά και μόνο επιστημονικά».

«Ένας ιατροδικαστής δεν βγάλει δικαστική απόφαση, αλλά οφείλει να εξηγεί τα δεδομένα θανάτου και όλα τα υπόλοιπα επιστημονικά δεδομένα. Αυτό κάναμε κι εμείς που συμμετείχαμε στον δημόσιο διάλογο», πρόσθεσε. «Από κει και πέρα, το ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει διαπράξει ένα έγκλημα, αν αποδειχθεί πως επρόκειτο έγκλημα, προφανώς το γνωρίζει η δικαιοσύνη», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο σήμερα επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Περίπου 15 μήνες και περισσότερες από 100 συνεδριάσεις απαιτήθηκαν για να καταλήξουν ομόφωνα τακτικοί και λαϊκοί δικαστές πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ένοχη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και την απόπειρα ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Σχετικές ειδήσεις