ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεσπούν οι συγγενείς για τη συζήτηση στη Βουλή - «Εκεί βρέθηκαν για πόνο και πανηγύριζαν...»

Τέμπη: Ξεσπούν οι συγγενείς για τη συζήτηση στη Βουλή - «Εκεί βρέθηκαν για πόνο και πανηγύριζαν...»

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης προκάλεσε μόνο ενόχληση στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδία των Τεμπών - Η απουσία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, τα περίσσια χειροκροτήματα και τα... «μπάζα» του Φλωρίδη.

Την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή σχολίασαν γονείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο πατέρας της Ελπίδας Χούπας και ο πατέρας της Μάρθης Ψαροπούλου μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του OPEN, Τώρα Μαζί για το πώς ένιωσαν ακούγοντας τους πολιτικούς αλλά και για το ζήτημα της συγκάλυψης και των ερευνών.

Ο πατέρας της Ελπίδας χαρακτήρισε «εξευτελισμό» της δημοκρατίας το να απουσιάζουν από τα έδρανα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και να παρουσιάζονται μόνο όταν μιλούσαν οι δικοί τους υπουργοί. Σχετικά με τα χειροκροτήματα μεταξύ τους είπε χαρακτηριστικά: «Εκεί βρέθηκαν για πόνο και πανηγύριζαν. Τους έλειπαν οι μπύρες και τα σουβλάκια. Σας βλέπει ένας πατέρας, συγγενείς και φίλοι παιδιών που σκοτώθηκαν στα τρένα.»

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή δήλωσε ότι δεν θα το ήθελε να βρεθεί καθώς τον κρατάει αδιάφορο. «Δίκασε τον εαυτό του και τον έβγαλε αθώο. Αν δεν ήξερε τι γινόταν κάτω από τα πόδια του τότε ήταν άχρηστος

Σχετικά με την υπόλοιπη συζήτηση ο κ. Χούπας τόνισε ότι όσον αφορά το μπάζωμα, οι γερανοί δουλεύουν με δικό τους σύστημα πάνω σε δύσβατες επιφάνειες ενώ στο τέλος σχολίασε:

«Το γελοίο ήταν ότι μίλησαν για τα Τέμπη, άγνωστοι βουλευτές. Αν τους ερωτήσεις που πέφτουν τα Τέμπη, μπορεί να σου πουν Πελοπόννησο»

Πατέρας Μάρθης: «Η ουσία της υπόθεσης τείνει να εκτροχιαστεί από αυτά που πρέπει να μας απασχολούν»

Ο πατέρας της Μάρθης, κ. Ψαρόπουλος μίλησε από μια άλλη οπτική γωνία για όσα έγιναν στη βουλή, καθώς ο ίδιος είναι και δικηγόρος στην υπόθεση των Τεμπών.

«Δεν προσφέρεται το δυστύχημα των Τεμπών, ούτε για πολιτική, ούτε για δημοσιογραφική, ούτε για καμία εκμετάλλευση. Δεν αναμένω να δικαιωθούμε που πονάμε πολύ. Οι αρμόδιοι θα κρίνουν και θα καταδικάσουν ή θα αθωωόσουν και αυτή είναι η δικαιοσύνη. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να λειτουργήσει όπως πρέπει», ανέφερε αρχικά.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνω ότι η ουσία της υπόθεσης τείνει να εκτροχιαστεί από αυτά που πρέπει να μας απασχολούν. Εγώ αφήνω εκτός τον εαυτό μου από τις εκμεταλλεύσεις αυτές. Με ενδιαφέρει η απόδοση της δικαιοσύνης.», πρόσθεσε ο κ. Ψαρόπουλος.

Πατέρας Μάρθης για Φλωρίδη: «Αν βρεθούν εκεί μέλη των ανθρώπων μας, τι θα γίνει; Θα ζητήσει συγγνώμη»

Ως δικηγόρος ο κ. Ψαρόπουλος σχολίασε τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης ότι «όσοι πιστεύουν στο μπάζωμα είναι για τα μπάζα» και ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από όσα ακούστηκαν από τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την τήρηση της δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

«Με έχει πειράξει ιδιαίτερα. Θα σταθώ καυστικός απέναντί του επειδή εκπροσωπεί έναν θεσμό, ότι το μπάζωμα είναι για τα μπάζα. Γνωρίζει κάτι περισσότερο ή κάτι διαφορετικό από αυτά που γνωρίζει ο εισαγγελέας ή οι δικαστές; Αν το γνωρίζει ας το φέρει για να δούμε ότι το μπάζωμα δεν απέτρεψε την υπόθεση. Αν πάλι δεν γνωρίζει κάτι κακώς το δηλώνει», είπε ενοχλημένος ο πατέρας της αδικοχαμένης Μάρθης.

«Και κάτι σημαντικό ηθικής τάξεως. Αν έρθει στον τόπο που είναι 200 κυβικά χώμα που μεταφέρθηκε σε χώρο. Αν βρεθούν εκεί μέλη των ανθρώπων μας, τι θα γίνει; Θα ζητήσει συγγνώμη ο Φλωρίδης; Διαφορετικά θα είναι καλό να σιωπούμε όταν δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένα θέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος σχετικά με τα σημεία της ανάκρισης τόνισε ότι έχουν γίνει πολλές παραλείψεις και λάθη στο αρχικό στάδιο σε πολλά επίπεδα και πώς αυτά θα κριθούν αργότερα.